Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μυτιλήνη ο Μηταράκης - Αυτοψία στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι

Στη Μυτιλήνη ο Μηταράκης - Αυτοψία στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι
"Προχωράμε στη δημιουργία της νέας κλειστής, ελεγχόμενης δομής της Λέσβου στη θέση «Πλάτη» μέσα στο 2021", ανέφερε ο Ν. Μηταράκης
Στη Μυτιλήνη βρέθηκε το Σάββατο 19/12 ο  υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία σε όλα τα σημεία του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, παρουσία δημοσιογράφων, με στόχο, όπως είπε, «να δούμε όλοι μαζί τι ακριβώς συμβαίνει εδώ πέρα».
«Η νέα δομή δημιουργήθηκε σε έκτακτες καταστάσεις τον Σεπτέμβριο και σήμερα συμπληρώνει τρεις μήνες λειτουργίας», τόνισε ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε πως  «καταφέραμε να φιλοξενήσουμε όλους όσοι βρέθηκαν άστεγοι μετά τον εμπρησμό στη Μόρια.
Η δομή βρίσκεται σε μία πολύ καλή κατάσταση ασφάλειας και τάξης».
Image
«Αντιμετωπίζουμε με αντιπλημμυρικά έργα τα όποια προβλήματα που λογικό ήταν να παρουσιαστούν τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας», υπογράμμισε και εκτίμησε ότι και «μετά τις αρχές του 2021 αυτά τα προβλήματα θα έχουν αντιμετωπιστεί οριστικά».
Πρόσθεσε ότι "είναι μία δομή που θα εγκαταλειφθεί μέσα στο 2021, καθώς στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η νέα δομή όπως έχουμε συνεννοηθεί και με τον Δήμο Μυτιλήνης στη θέση “Πλάτη”.
Μία σύγχρονη δομή, μία δομή πρότυπο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα ανταποκρίνεται και στις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και στις ανάγκες ασφαλείας που μία δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο πρέπει να πληρεί».
Αφού επεσήμανε πως «το 2020 αντιμετωπίσαμε τη μεγάλη κρίση των ροών, με τη μείωση τώρα να αγγίζει το 98% στα νησιά μας.
Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα συμφόρησης των νησιών, με τα νησιά να έχουν ήδη αποσυμφορηθεί κατά 65%», τόνισε ότι «το στοίχημα του 2021 είναι να συνεχίσουμε τη φύλαξη των συνόρων, να συνεχίσουμε ακόμα περισσότερο την αποσυμφόρηση των νησιών γιατί ακόμα είναι υψηλός ο αριθμός των διαμενόντων στα νησιά σε σχέση με τον (τοπικό) πληθυσμό και να ολοκληρώσουμε το εθνικό σύστημα υποδοχής ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ τη ζούγκλα της Μόριας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης