Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοΐού για πρώτη φορά - Κλειστά μαγαζιά και μάσκες στα ΜΜΜ

Σουηδία: Περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοΐού για πρώτη φορά - Κλειστά μαγαζιά και μάσκες στα ΜΜΜ
Τα νοσοκομεία της Σουδίας είναι στα όρια τους γεγονός που ανάγκασε την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της
Η Σουηδία από το πρώτο κύμα του κορωνοΐού διαφοροποιήθηκε από την πολιτική των περιοριστικών μέτρων και του lockdown που επιβλήθηκε στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
Οι Σουηδοί δεν έμειναν ποτέ στα σπίτια τους, δεν φόρεσαν ποτέ μάσκες, τα μαγαζιά δεν έκλεισαν ποτέ με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι είναι υπερ της ανοσίας της αγέλης.
Όμως σήμερα (19/12) η πολιτική της χώρας αλλάζει.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε για πρώτη φορά την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Ο πρωθυπουργός Stefan Leven πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι κάποια από αυτά τα μέτρα είναι απλώς συστάσεις καθώς οι άνθρωποι δεν θα ανεχτούν αυστηρότερους περιορισμούς.
Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στην Ευρώπη, χώρες όπως η Αυστρία και Ελβετία, που μαζί με τη Σουηδία έχουν μία πιο ελαφρά προσέγγιση απέναντι στον COVID-19, ανακοίνωσαν περιορισμούς στη δημόσια ζωή.
Η σουηδική κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής έχει αφήσει τα περισσότερα σχολεία, επιχειρήσεις και εστιατόρια ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε το κλείσιμο μη απαραίτητων δημόσιων χώρων εργασίας, όπως γυμναστήρια, πισίνες και βιβλιοθήκες.
Επιπλέον, συστήνεται επίσημα πλέον η χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής.
"Βλέπουμε τώρα ότι χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα επειδή βλέπουμε πως η εξάπλωση της λοίμωξης είναι τόσο σοβαρή και έχουμε μία πιεστική κατάσταση ακόμη στο σύστημα υγείας" τονίζει τώρα ο Leven.
Η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις έως οκτώ άτομα αλλά δεν υπάρχουν πρόστιμα για την παράβαση των εντολών.
Η κυβέρνηση πάντως απέφυγε να επιβάλει ένα "πολύ σοβαρό lockdown" καθώς μακροπρόθεσμα δεν θα είχε αποτέλεσμα επειδή οι άνθρωποι δεν θα ανέχονταν κάτι τέτοιο" όπως σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης