Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Το Facebook «κατεβάζει» αναρτήσεις και καταργεί ομάδες με περιεχόμενο κατά του εμβολίου για τον Covid

Ισραήλ: Το Facebook «κατεβάζει» αναρτήσεις και καταργεί ομάδες με περιεχόμενο κατά του εμβολίου για τον Covid
Το Facebook διέγραψε τέσσερις ομάδες χρηστών, που διέδιδαν κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο με «σκόπιμα επιθετικό περιεχόμενο για τα εμβόλια»
Το Facebook «κατεβάζει αναρτήσεις με περιεχόμενο κατά του εμβολιασμού στο Ισραήλ και καταργεί ομάδες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  καθώς η κυβέρνηση Netanyahu επιδιώκει να συγκεντρώσει μεγαλύτερη στήριξη στην εκστρατεία που διεξάγει υπέρ των εμβολίων. 
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu το Σάββατο (19/12/2020) έγινε το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε στο Ισραήλ.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου τα 2/3 των πολιτών θέλουν να εμβολιαστούν.
Το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι, κατόπιν αιτήματός του, το Facebook διέγραψε τέσσερις ομάδες χρηστών, που διέδιδαν κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο με «σκόπιμα επιθετικό περιεχόμενο για τα εμβόλια κορωνοϊού».

Τα «fake news»
 
Τα εν λόγω «fake news» περιελάμβαναν επιχειρήματα ότι τα εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν για να εμφυτευθούν κυβερνητικά τσιπ παρακολούθησης στα σώματα των εμβολιαζόμενων, ή για να δηλητηριάσουν και να θανατώσουν τον πληθυσμό, ή να υποβάλλουν τους πολίτες σε πειράματα, όπως αναφέρει το Reuters.
Εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε ότι τέσσερις εβραϊκές ομάδες έχουν καταργηθεί ως μέρος της πολιτικής της εταιρείας κατά της «διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια».
Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι η χώρα έχει αρκετά εμβόλια έως το τέλος του έτους για να προστατεύσει το πιο ευάλωτο 20% του πληθυσμού και στη συνέχεια να άρει ορισμένους περιορισμού.
Ωστόσο η κυβέρνηση  ανησυχεί ότι η προσέλευση μπορεί να μειωθεί εάν οι άνθρωποι λάβουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τους αθώους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης