Τελευταία Νέα
Speculator

Σε Τούρκους με 7 εκατ. ευρώ η Καλλιμάνης και ζημιά 35 εκατ. για τις τράπεζες

Σε Τούρκους με 7 εκατ. ευρώ η Καλλιμάνης και ζημιά 35 εκατ. για τις τράπεζες
Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη τόσο των πιστωτριών τραπεζών όσο και των μετόχων της Καλλιμάνης
Στην εταιρία Dardanel τουρκικών συμφερόντων που διευθύνει ο 40χρονος Μ. Onen καταλήγει έναντι τιμήματος της τάξεως των 6,5-7 εκ ευρώ η επιχείρηση κατεψυγμένων αλιευμάτων Καλλιμάνης.
Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη τόσο των πιστωτριών τραπεζών όσο και των μετόχων της Καλλιμάνης που έκριναν ότι η προσφορά της τουρκικής εταιρίας υπερέχει του ομίλου Βιντζηλαίου.
Μάλιστα πηγές της εταιρίας αναφέρουν ότι από τον έτερο ενδιαφερόμενο δεν προέκυψε ότι υπάρχει σχέδιο αλλά η προσέγγιση ήταν βερμπαλιστική και χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική ενώ έδειχνε ότι δεν υφίσταται γνώση των ιδιαιτεροτήτων της εταιρίας και του κλάδου.
Η συμφωνία για την διάσωση της Καλλιμάνης αναμένεται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να έχει  ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να καταγράψουν ζημίες της τάξεως των 35 εκ ευρώ.
Σε ερώτηση του bankingnews τραπεζικοί κύκλοι δεν διέψευσαν ότι θα προκύψει ζημία αλλά απέφυγαν να αναφερθούν στο ύψος της ζημίας που θα προκύψει.
H διοίκηση της εταιρείας και οι πιστώτριες τράπεζες βρίσκονταν εδώ και αρκετό διάστημα σε αναζήτηση νέου στρατηγικού επενδυτή, μετά την αποχώρηση της Pillarstone από την Ελλάδα η οποία άφησε στα κρύα του λουτρού όχι μόνο την Καλλιμάνης αλλά και άλλες εταιρίες.
Πέραν του ομίλου Βιντζηλαίου αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλοι δύο επενδυτές (επενδυτικό fund του Νίκου Καραμούζη και fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και οι οποίοι δεν προχώρησαν στα τελικά στάδια της διαδικασίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης