Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές - O DAX στο +1%, οριακές μεταβολές στα futures της Wall

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές - O DAX στο +1%, οριακές μεταβολές στα futures της Wall
Η μετάλλαξη του κορωνοϊού στο επίκεντρο
(upd) Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, που προκάλεσε η ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού.
Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού στη Βρετανία, που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, οδήγησε περισσότερες χώρες στο να κλείσουν τα σύνορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπό αυτό το πρίσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα η έγκριση του νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 900 δισ. δολ. από το Κογκρέσο.
Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε αργά το βράδυ χθες Δευτέρα το σχέδιο στήριξης της οικονομίας, το οποίο προβλέπει δαπάνες ύψους 900 δισ. δολαρίων, για να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες και στις επιχειρήσεις που υφίστανται σκληρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού.
Η έγκριση του σχεδίου, αρχικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και κατόπιν από τη Γερουσία, ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή και κύρωσή του από τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Donald Trump.
 
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται 0,6%, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών που σημείωσε χθες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται 1% στις 13.385 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποαποδίδει με άνοδο 0,3% στις 6.436 μονάδες, σε χαμηλά τριών εβδομάδων.
Στις 5.466 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 1%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,9% στις 21.601 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 1% στις 7.863 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 24,8 μονάδες.

Η BioNTech υπόσχεται νέο εμβόλιο σε 6 εβδομάδες: Θα «νικά» τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων για τον κορωνοϊό.
Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTec δήλωσε πως η εταιρεία μπορεί να έχει έτοιμο -σε έξι εβδομάδες- ακόμα ένα εμβόλιο που θα «νικά» τη μετάλλαξη του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει λάβει την έγκριση της Κομισιόν ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Βρετανία και κάνει τον κορωνοϊό έως και 70% πιο μεταδοτικό, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και πολλά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη σίγουρα εάν λειτουργεί ενάντια στη συγκεκριμένη μετάλλαξη», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι πρωτεΐνες της νέας μορφής του ιού είναι κατά 99% ίδιες με εκείνες των υπόλοιπων στελεχών του και άρα, επιστημονικά, το πιθανότερο είναι να καλύπτεται από το εμβολιαστικό σκεύασμα.
«Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες και θα γνωρίζουμε την απάντηση εντός των ερχόμενων εβδομάδων», ανέφερε ο επικεφαλής της BioNTech και συμπλήρωσε «ακόμη και στην περίπτωση πάντως που δεν λειτουργεί, η ομορφιά της τεχνολογίας του εμβολίου mRNA είναι ότι έχουμε τη μηχανική να αναπρογραμματίσουμε το εμβόλιο ενάντια στη νέα μετάλλαξη εντός περίπου έξι εβδομάδων», ανέφερε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Βρετανία - Αύξηση του ΑΕΠ κατά 16% το γ' 3μηνο του 2020

ατά 16% αυξήθηκε το βρετανικό ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Το αποτέλεσμα έχει αναθεωρηθεί υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για άνοδο κατά 15,5% ενώ είναι μεγαλύτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Τα στοιχεία της αρμόδιας Αρχής υπογραμμίζουν ωστόσο ότι η βρετανική οικονομία είναι ακόμη 8,6% χαμηλότερα από το επίπεδο προ της πανδημίας, δηλαδή στα τέλη του 2019, παρά τη σημαντική άνοδο του τρίτου τριμήνου.
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ υποχώρησε επίσης κατά 8,6%

«Στο κόκκινο» οι αγορές της Ασίας, φόβοι για την ανάκαμψη - Στο -1,9% η Σαγκάη

«Στο κόκκινο» διαπραγματεύονται οι αγορές της Ασίας, καθώς η επιβολή νέων περιορισμών στις διεθνείς μετακινήσεις με φόντο τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, απειλεί τις προοπτικές της ανάκαμψης.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 1,13% στις 3.679 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,04% στις 26.436 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 1,56% στις 1.761 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε απώλειες 1% στις 26.057 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 1,9% στις 3.356 μονάδες.  
Ο Sensex σημείωνε πτώση 0,34% στις 45.391 μονάδες.
Την ίδια ώρα, διευρύνουν την πτώση οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω της ανησυχίας για τη ζήτηση.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 47,05 δολ. το βαρέλι με πτώση 1,9%, ενώ η τιμή του brent καταγράφει πτώση 1,8% στα 50 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης