Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκλητική δήλωση από Τουρκία προς την ΕΕ: Δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη η Ελλάδα για τις δολοφονίες στο Αιγαίο;

Προκλητική δήλωση από Τουρκία προς την ΕΕ: Δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη η Ελλάδα για τις δολοφονίες στο Αιγαίο;
Δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη η Ελλάδα για αυτές τις δολοφονίες που αγνοούνται από την Frontex; έγραψε στο Twitter ο Süleyman Soylu (Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών)
Δίχως φρένο οι εμπρηστικές δηλώσεις από την Τουρκία, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Soylu αυτή τη φορά, να καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα για τις «δολοφονίες» μεταναστών μέσω των push Backs που λαμβάνουν χώρα στο Αιγαίο.
"Αγαπητή (Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών) @YlvaJohansson, τα βασανιστήρια και η απάνθρωπη μεταχείριση από την Ελλάδα έχουν πλέον μετατραπεί σε φόνους.
Δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη η Ελλάδα για αυτές τις δολοφονίες που αγνοούνται από το @Frontex;" έγραψε στο Twitter ο Süleyman Soylu.
Ο Soylu μοιράστηκε ένα βίντεο όπου ένας μετανάστης διηγείται τις εμπειρίες του με Έλληνες αξιωματικούς.
Στο βίντεο, ο άντρας περιγράφει την κακή μεταχείριση που υπέστησαν και άλλοι στα χέρια των αξιωματικών, προσθέτοντας ότι τρεις από τους πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα όταν το σκάφος τους βυθίστηκε..
Ο Τούρκος Υπουργός μοιράστηκε επίσης μια δήλωση της τουρκικής ακτοφυλακής σχετικά με το περιστατικό, το οποίο ανέφερε ότι στις 19 Δεκεμβρίου, ομάδες απεστάλησαν στην περιοχή για να σώσουν τους μετανάστες που φέρεται ότι είχαν εγκλωβιστεί σε τρία πλοία.
Η δήλωση ανέφερε ότι 31 μετανάστες συνολικά διασώθηκαν, και ισχυρίστηκαν ότι είχαν υποστεί ξυλοδαρμό από το ελληνικό προσωπικό και ότι είχαν κλαπεί από τα τιμαλφή τους γράφει η Daily Sabah.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης