Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (BoE): H στήριξη της απασχόλησης θα πρέπει να διαρκέσει όσο και η πανδημία

Haldane (BoE): H στήριξη της απασχόλησης θα πρέπει να διαρκέσει όσο και η πανδημία
Το μέλος της επιτροπής καθορισμού των επιτοκίων της Bank of England, Andy Haldane, επισήμανε  ότι η ανεργία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανάκαμψη της οικονομίας
Η υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης για την απασχόληση θα πρέπει να λήξει μόνο όταν τελειώσει η πανδημία, υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής καθορισμού των επιτοκίων της Bank of England (BoE), Andy Haldane σε συνέντευξή του στον Guardian, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 υπογραμμίζοντας ότι η ανεργία συνιστά το μεγαλύτερο κίνδυνο για την οικονομική ανάκαμψη.
«Πιστεύω ότι η κατάλληλη στιγμή για να μειωθεί αυτή η στήριξη θα είναι όταν πραγματικά δούμε τους κινδύνους για τους ανθρώπους και τις θέσεις εργασίας τους να υποχωρούν, και για τις επιχειρήσεις, από την άποψη της βιωσιμότητας τους», ανέφερε ο Haldane στη συνέντευξη.
Να σημειωθεί ότι ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak την προηγούμενη εβδομάδα επέκτεινε το πρόγραμμα διατήρησης των θέσεων εργασίας κατά ένα μήνα, μέχρι το τέλος Απριλίου, εν όψει της εκ νέου αυστηριοποίησης των μέτρων κατά του κορονοϊού .
Ο Guardian διευκρινίζει ότι πήρε τη συνέντευξη προτού εισαχθούν οι νέοι περιορισμοί.
Ο Haldane δήλωσε στην εφημερίδα πως η ανεργία πιθανώς διαμορφώνεται άνω του 6% αν και η άνοδος μέχρι στιγμής ήταν μικρότερη από ό,τι φοβόταν η BoE.
Δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να παράσχει νομισματική στήριξη για όσο καιρό χρειαστεί να ανακάμψει η οικονομία της Βρετανιας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης