Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΔΔΑ προς Τουρκία: Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Κούρδος πολιτικός Selahattin Demirtas

ΕΔΔΑ προς Τουρκία: Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Κούρδος πολιτικός Selahattin Demirtas
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) διαπίστωσε αρκετές παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Να προχωρήσει στην άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου πολιτικού Selahattin Demirtas καλεί την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) σε ανακοίνωσή του την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020.
«Το Δικαστήριο διαπιστώνει αρκετές παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και διατάζει την άμεση απελευθέρωση» του Selahattin Demirtas, πρώην υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές και ενός από τους κύριους αντιπάλους του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ζήτημα για τη Δημοκρατία

Η προφυλάκισή του αποτέλεσε ένα «επικίνδυνο μήνυμα για ολόκληρο τον λαό», περιορίζοντας σημαντικά τον πλουραλισμό απόψεων, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Προσθέτει σχετικά: «Το Δικαστήριο έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι αρχές για την προφυλάκιση του προσφεύγοντος ήταν απλώς μια κεκαλυμμένη προσπάθεια επίτευξης ενός απώτερου πολιτικού σκοπού, κάτι που αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητα σοβαρό ζήτημα για τη Δημοκρατία».
Ο Selahattin Demirtas βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 κατηγορούμενος για τρομοκρατία.
Κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 142 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης