Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου οι αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Γεωργιάδης: Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου οι αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου
Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για παράταση του lockdown υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης
Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το εάν και το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε πως ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown.
«Αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε.
Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου» είπε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας πως «δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την εστίαση γιατί υπάρχει «φρένο» από τους λοιμωξιολόγους»
Αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία, όπως είπε «έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημία».
Αναφερόμενος στο click away ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι μπήκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, «για να βοηθήσουμε τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά», αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού.
Ο υπουργός τόνισε ότι η ηλεκτρονική πώληση θα μας μείνει και στην συνέχεια, που όπως είπε είναι κάτι θετικό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «ο φόβος ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας υπήρχε σε κάθε εποχή αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ».
Σχετικά με τις περιπτώσεις που καταστηματάρχες αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων αν κάποιος έχει ψωνίσει με τον μέθοδο του click away, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520 και υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να κάνει επιστροφή εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης