Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτο lockdown στο Ισραήλ μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού

Τρίτο lockdown στο Ισραήλ μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού
Οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούν να μετακινούνται περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από την κατοικία τους και τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά εκτός από την διανομή
Το τρίτο lockdown ανακοίνωσε η χώρα του Ισραήλ διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων προκειμένου να σταματήσουν μια αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, μερικές ημέρες μετά την έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.
Την Τετάρτη 23/12, το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε, εξάλλου, τέσσερα περιστατικά του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία.
«Γενικό lockdown θα επιβληθεί από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 17:00 για δύο εβδομάδες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το γραφείο του πρωθυπουργού.
Το μέτρο αυτό μπορεί να παραταθεί για δύο εβδομάδες ακόμη, εκτός αν ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων μειωθεί κάτω από 1.000, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούν να μετακινούνται περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από την κατοικία τους και τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά εκτός για διανομή.
Οι επαγγελματικοί τομείς που δεν δέχονται κοινό πρέπει να έχουν μόνο το 50% του προσωπικού τους στους χώρους τους.
Θα είναι ωστόσο δυνατό να πηγαίνει κάποιος για εμβολιασμό και τα σχολεία θα λειτουργούν εν μέρει.
Έπειτα από ένα πρώτο εθνικό lockdown την άνοιξη, οι αρχές επέβαλαν ένα δεύτερο τον Σεπτέμβριο όταν η χώρα είδε ένα από τα πιο αυξημένα ποσοστά μόλυνσης ανά κάτοικο στον κόσμο.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται καθώς το εβραϊκό κράτος ξεκίνησε τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
Αυτήν την εβδομάδα οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στους ξένους υπηκόους που έρχονται από τη Βρετανία, τη Δανία και τη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού.
Το Ισραήλ αυστηροποίησε επίσης τα υγειονομικά μέτρα επιβάλλοντας υποχρεωτική καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης