Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street - Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ήπια άνοδος στη Wall Street - Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές
Ήπια άνοδος στη Wall Street – Στο επίκεντρο τα πακέτο τόνωσης - Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές
(Συνεχές Upd) Ήπια ανοδικά κινήθηκαν σήμερα 24/12 οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, λόγω και της περιορισμένης διάρκειάς της υποτονικός αναμένεται και ο όγκος των συναλλαγών καθώς παραμονή Χριστουγέννων, η συνεδρίαση αγοράς ολοκληρώθηκε στις 20:00 ώρα Ελλάδος, ενώ αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων, η αγορά θα παραμείνει κλειστή.
Οι επενδυτές έχουν  στραμμένη την προσοχή τους στο μέτωπο του πακέτου ανακούφισης από τον κορωνοϊό, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος D. Trump δημιούργησε νέα εμπόδια χαρακτηρίζοντας το πακέτο των 900 δισ. δολαρίων του Κογκρέσου «ντροπιαστικό».
Ο πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των άμεσων πληρωμών προς τους Αμερικανούς, οι οποίες είπε ότι πρέπει να αυξηθούν από τα 600 στα 2.000 δολάρια.
Με μόλις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης να απομένουν για την ολοκλήρωση του έτους, ο Nasdaq όπως όλα δείχνουν θα είναι ο ξεκάθαρος νικητής της χρονιάς, αφού μέχρι στιγμής γράφει κέρδη της τάξης του +42%.
Ακολουθεί ο δείκτης Russell 2.000 που έχει ενισχυθεί κατά +20% από την αρχή του έτους, ενώ οι Dow και S&P 500 σημειώνουν κέρδη +5,6% και 14,2%, αντίστοιχα.
Λιγότερα από τρία 24ωρα έχουν απομείνει για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για τις 27/12, τη στιγμή που εντείνεται ο προβληματισμός τόσο για τα συνεχή μεταλλαγμένα στελέχη του ιού όσο και για την αποτελεσματικότητα αλλά και τις παρενέργειες των εμβολίων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε σήμερα 24/12 η αποστολή των εμβολίων προς τα 27 κράτη - μέλη, έτσι ώστε να αρχίσουν κανονικά οι εμβολιασμοί από την ερχόμενη Κυριακή 27/12.
Μάλιστα, στις ΗΠΑ αναφέρεται πως είναι αδιάθετες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και ότι θεωρείται ανέφικτος ο στόχος για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων πολιτών έως τα τέλη του 2020 τη στιγμή που Αμερικάνοι επιστήμονες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη συχνότητα των αλλεργικών αντιδράσεων που παρατηρούνται σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Την ίδια στιγμή, γίνεται λόγος για μια δεύτερη μετάλλαξη του κορωνοϊού που ενδεχομένως να προέρχεται από τη Νότια Αφρική και που καθιστά τον ιό πολύ πιο μεταδοτικό, αλλά ευτυχώς όχι και πιο θανατηφόρο.
Υπό αυτά τα δεδομένα κάθε άλλο παρά έκπληξη θα πρέπει να προκαλεί η εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και ότι η επίτευξη ανοσίας θα πρέπει να αναμένεται προς τα τέλη του 2021, κάτι που σημαίνει πως η κανονικότητα δεν θα επανέλθει ούτε εντός του 2021.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,24% στις 30.201 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη +0,36% στις 3.703 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +0,26% στις 12.804 μονάδες
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχώρησε στις 21,43 μονάδες
Image
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ηπιες κινήσεις σημείωσαν τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ενωση φτάνουν σήμερα παραμονή Χριστουγέννων στην κορύφωσή τους.
Μία εμπορική συμφωνία των δύο πλευρών για τη μελλοντική τους σχέση λόγω του Brexit αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη μέρα, καθώς έχει «σκαλώσει» στο θέμα της αλιείας.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε συνεδρίαση μόλις 0,1% υψηλότερα, ενώ στο Παρίσι ο CAC έκλεισε με πτώση 0,1%.
Ανοδικά έκλεισε ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη, ενώ κλειστά ήταν σήμερα παραμονή Χριστουγέννων τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο.
Image

Ήπια άνοδος στην Ασία με εξαίρεση την Κίνα - «Βουτιά» 8% στη μετοχή της Alibaba

Με κέρδη διαπραγματεύτηκαν οι αγορές της Ασίας, στην τελευταία συνεδρίαση πριν την αργία των Χριστουγέννων, με όχημα τις προσδοκίες για εμπορική συμφωνία στο Brexit.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Alibaba υποχωρούσε 8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας θα προχωρήσουν σε έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,4% στις 3.708 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,54%), στις 26.668 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 0,51%, στις 1.774 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε οριακή άνοδο 0,16% στις 26.386 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,6% στις 3.363 μονάδες.  
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,7% στις 46.763 μονάδες.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης