Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 335.450 ευρώ από ελέγχους τήρησης των περιοριστικών μέτρων τα Χριστούγεννα

Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 335.450 ευρώ από ελέγχους τήρησης των περιοριστικών μέτρων τα Χριστούγεννα
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 3 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων
Πρόστιμα ύψους 335.450 ευρώ επιβλήθηκαν την Παρασκευή 25/12, ανήμερα των Χριστουγέννων , από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα και Δημοτική Αστυνομία).
Συνολικά πραγματοποίησαν 58.206 ελέγχους και κατέγραψαν 1.063 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, ενώ η Ελληνική Αστυνομία διενήργησε τον κύριο όγκο των ελέγχων (56.861).

Κυριότερες παραβάσεις

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν :
1. Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων
2. Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)
3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου (εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού-clickaway, τήρηση μέγιστου αριθμού πελατών βάσει τ.μ., κ.α.)

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Από τους χθεσινούς ελέγχους σε καταστήματα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) έδωσε στη δημοσιότητα τις εξής χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβάσεων:
1) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 3 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
2) Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000 ευρώ και 3.000 ευρώ  αντίστοιχα σε ιδιοκτήτρια και προσωρινά υπεύθυνο κομμωτηρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.
3) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο, 3.000 ευρώ σε καφενείο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
4) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιώτη, διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης για μη τήρηση των μέτρων διασποράς του «COVID-19».
Παράλληλα, του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ , ενώ βεβαιώθηκαν και άλλα 10 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ στους συμμετέχοντες στη συνάθροιση, στη Θεσσαλονίκη.
5) Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000 ευρώ  σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης σε αποθήκη και άλλα 4 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ  στους συμμετέχοντες στη συνάθροιση, στην ΠΕ Ροδόπης.
6) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης, στην Περιφέρεια Κρήτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης