Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απέλασε Βούλγαρο διπλωμάτη ως αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη

Ρωσία: Απέλασε Βούλγαρο διπλωμάτη ως αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη
Ο Ρώσος διπλωμάτης είναι ο έκτος που απελαύνεται από το 2019 από την Βουλγαρία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, για διενέργεια κατασκοπείας
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα 28/12 την απέλαση Βούλγαρου διπλωμάτη ως αντίποινα για την απέλαση πρόσφατα Ρώσου διπλωμάτη από την Σόφια.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εκλήθη στο υπουργείο ο Βούλγαρος πρέσβης, στον οποίο και ανακοίνωσε την απέλαση του συμβούλου του Βούλγαρου στρατιωτικού ακολούθου αντισυνταγματάρχη Mitko Borisov, ο οποίος θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 72 ωρών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, αφότου οι βουλγαρικές αρχές νωρίτερα αυτόν τον μήνα απέλασαν τον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο, ο οποίος σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της χώρας διενεργούσε κατασκοπεία από το 2017.
Ο Ρώσος διπλωμάτης είναι ο έκτος που απελαύνεται από το 2019 από την Βουλγαρία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, για διενέργεια κατασκοπείας.
Συγκεκριμένα ο εν λόγω διπλωμάτης είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων ότι συνέλεγε πληροφορίες για τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που συμμετείχαν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Βουλγαρία.
Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι η απέλαση του διπλωμάτη της από την πρεσβεία της στην Βουλγαρία ήταν αβάσιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης