Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου με κανόνες, αν διατηρηθούν τα σημερινά δεδομένα

Γεωργιάδης: Μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου με κανόνες, αν διατηρηθούν τα σημερινά δεδομένα
Τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο με τη μέθοδο του click away υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι θα μπορούσε να υπάρξει μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου με κανόνες εφόσον διατηρηθούν τα σημερινά δεδομένα ως προς την εξέλιξη της επιδημίας διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης είπε πως οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα γίνει στις αρχές του νέου έτους.
«Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα», είπε ο κ.Γεωργιάδης χωρίς να διευκρινίσει, αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.
«Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του.
Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου.
Σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες.
Αυτή τη στιγμή, με τα δεδομένα που έχουμε για την επιδημία, θα μπορούσαμε να μιλάμε για οριζόντιο μερικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με κανόνες» ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ούτως ή άλλως οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away.
Σχετικά με το πώς κινήθηκαν οικονομικά τα μαγαζιά με τη μέθοδο του click away, ο υπουργός ανέφερε ότι «ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%».
«Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δουλέψανε.
Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο, με τη μέθοδο click away» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης