Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος της τουρκικής λίρας 0,5%, με ώθηση από τη συμφωνία με τη Βρετανία

Νέα άνοδος της τουρκικής λίρας 0,5%, με ώθηση από τη συμφωνία με τη Βρετανία
Οι εξελίξεις όσον αφορά το πακέτο μέτρων στις ΗΠΑ και το Brexit προκάλεσαν αισιοδοξία στις αγορές
Άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε η τουρκική λίρα την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με τη Βρετανία την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η έγκριση του πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας στις ΗΠΑ προκάλεσαν ελπίδες για ταχύτερη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη το επόμενο έτος.
Η λίρα σημείωσε άνοδο 0,5% μετά από αναφορές ότι η Βρετανία και η Τουρκία ήταν έτοιμες να υπογράψουν μια συμφωνία που επαναλαμβάνει τους υφιστάμενους όρους των διμερών συναλλαγών.
Η υπουργός Εμπορίου Liz Truss της Βρετανίας δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα επιτευχθεί σύντομα η αποκλειστική συμφωνία μεταξύ των χωρών.

Ρεκόρ στις αναδυόμενες αγορές

Μετά το χαμηλό των 8,5832 δολ. στις 6 Νοεμβρίου, η λίρα σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% έναντι του δολαρίου την Τρίτη (29/12) στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Σεπτεμβρίου, επεκτείνοντας τα κέρδη της από την προηγουμένη Πέμπτη όταν η Κεντρική Τράπεζα (CBRT) αύξησε το επιτόκιο repo μιας εβδομάδας στο 17% από 15%. 
Κατέγραψε ρεκόρ έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών. 
Η λίρα έφτασε στο 7,38 έναντι του νομίσματος των ΗΠΑ στις 14:10 π.μ.
Οι τιμές για τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου διατηρήθηκαν σταθερές την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 λόγω ενδείξεων εκτεταμένων μέτρων τόνωσης των ΗΠΑ.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με την πρωτοβουλίω των  Δημοκρατικών ενέκρινε τη Δευτέρα (29/12) την παροχή άμεσων πληρωμών μέσων των checks των 2.000 δολ. ικανοποιώντας την απαίτηση του προέδρου Trump. 
«Τα περισσότερα assets υψηλού ρίσκου για τις αναδυόμενες αγορές κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν κέρδη καθώς οι κίνδυνοι γύρω από το Brexit και το πακέτο μέτρων στις ΗΠΑ έχουν εξαλειφθεί και οι αγορές είναι ενθουσιώδεις με αυτές τις εξελίξεις», δήλωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για την παγκόσμια αγορά στην Axi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης