Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικές προκλήσεις - Erdogan: Επαναφέραμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα - Akar: Με 3-5 αεροσκάφη η Ελλάδα δεν έχει υπεροχή

Τουρκικές προκλήσεις - Erdogan: Επαναφέραμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα - Akar: Με 3-5 αεροσκάφη η Ελλάδα δεν έχει υπεροχή
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιμένει στα περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών
(upd) Χωρίς σταματημό είναι πλέον οι προκλήσεις της Τουρκίας ακόμα και στην εκπνοή του 2020.
Από την μία πλευρά, το διάγγελμα του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, για το 2021 περιείχε αναφορές στην Αγία Σοφία και στη Μονή Σουμελά, ενώ λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, επανέφερε το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών, κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ επιχείρησε να υποβαθμίσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Erdogan: Επαναφέραμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα

Με αναφορές στην Αγία Σοφία και στη Μονή Σουμελά ήταν το τηλεοπτικό  διάγγελμα του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, για το 2021.
«Στην πραγματικότητα, σε αυτές τις οδυνηρές μέρες όταν αγωνιστήκαμε με την πανδημία του κοροναϊού, ως έθνος, λάβαμε πολλά καλά νέα από τον Κύριό μας.
Bιώσαμε την ευτυχία να επαναφέρουμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση να ανοίξει η Αγία Σοφία απλώς εξαλείφει μια φρικτή δεκαετία.
Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Μονή Σουμελά, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία έδειξε ότι δεν έχει προβλήματα με τις θρησκευτικές ελευθερίες, με κάποια βήματα που κάναμε».

Akar: Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας

«Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να έχουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας A Haber.
«Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών.
Νομίζουν πως κάνουν κάτι.
Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων.
Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να έχουν υπεροχή, αυτός είναι άδικος κόπος» επεσήμανε σε άλλο μέρος των δηλώσεων του.

Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών
 
Παράλληλα, ο Akar κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει εξοπλίσει 16 ελληνικά νησιά κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και ότι προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι «ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται».
«Έχει εξοπλίσει 16 νησιά, παρόλο που αναφέρεται στην Λωζάνη ότι τα 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, έτσι προκαλούν και παρενοχλούν την Τουρκία και κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση εκεί».

Οι επιθέσεις του Akar για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Akar επιχειρεί να υποβαθμίσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Ήταν στις 27 Δεκεμβρίου όταν κατηγόρησε την Ελλάδα για «προβοκατόρικες ενέργειες» και τόνισε ότι «δεν αρκούν» τα νέα υποβρύχια και αεροσκάφη.
«Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας.
Έχουν προβλήματα.
Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια μόδα εξοπλισμού.
Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε.
Δεν σας αρκούν.
Δεν αρκούν» είχε δηλώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης