Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του Trump και ψήφισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

ΗΠΑ: Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του Trump και ψήφισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Ήττα Trump στη Γερουσία για το αμυντικό νομοσχέδιο
Ο Donald Trump υπέστη μεγάλη ήττα στη Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς με ψήφους Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών ακυρώθηκε το βέτο που είχε βάλει στο αμυντικό νομοσχέδιο των 740 δισ. δολαρίων.
Ειδικότερα, οι Γερουσιαστές αποφάσισαν με 80 ψήφους υπέρ και 12 κατά να περιορίσουν τη συζήτηση για το νομοσχέδιο στις 30 ώρες.
Σε δεύτερη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε εντός της ημέρας η Γερουσία ενέκρινε με 81 ψήφους υπέρ και 13 κατά την άρση του προεδρικού βέτο, κατοχυρώνοντας ουσιαστικά ως νόμο του κράτους το αμυντικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας.
Είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται βέτο του προέδρου Trump.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει ασκήσει εννιά φορές βέτο σε νομοσχέδια κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Ο Trump είχε επικρίνει το νομοσχέδιο επειδή δεν καταργεί έναν νόμο που παρέχει στις εταιρείες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης προστασία ευθύνης για περιεχόμενο τρίτων στις πλατφόρμες τους.
Ο Ρεπουμπλικάνος είχε πει ότι οι κολοσσοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και η Google είναι προκατειλημμένοι εναντίον του, ενώ είχε εκφράσει την αποδοκιμασία του για τη γλώσσα του νομοσχεδίου που ζητά τη μετονομασία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που τιμούν διοικητές από το νόμο υπέρ της δουλείας στον αμερικανικό εμφύλιο.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ακύρωσης του βέτο του προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης