Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά της αντιπολίτευσης για το αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Πυρά της αντιπολίτευσης για το αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Οι αντιδράσεις των κομμάτων
"Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο άκουσμα δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στ. Πέτσα, των αυστηρότερων μέτρων που θα ισχύσουν για μία εβδομάδα στη χώρα μας, αρχής γενομένης από την Κυριακή 3/1.
"Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη", ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προδευτική Συμμαχία, που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου και αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο.

ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του Μητσοτάκη

"Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "έπειτα από δύο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου".
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει όιτ η κυβέρνηση "μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο.
Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών.
Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία".
"Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη", καταλήγει.

Κίνημα Αλλαγής: Κυβέρνηση ράβε - ξήλωνε, κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο

Για "κυβέρνηση ράβε - ξήλωνε", που "συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, μπερδεύοντας τους πολίτες, οδηγώντας σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές", έκανε λόγο ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ. Χρηστίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το lockdown, δήλωσε ότι η κυβέρνηση "για  ακόμη μια φορά, δείχνει έλλειψη στρατηγικής και ανεπάρκεια.
Η επίμονη της, δε, στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος".
"Μόνη λύση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα, μετά από μαζικά τεστ", κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν

"Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού λοκντάουν", αναφέρει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας όσα ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στ.Πέτσα.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, "αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας".

Ελληνική Λύση: Εκκωφαντική η αποτυχία της κυβέρνησης 

«Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι εκκωφαντική», τονίζει η Ελληνική Λύση, με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε νέα οριζόντια απαγόρευση θρησκευτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, παρά τα εμβόλια και την υποτιθέμενη μείωση των κρουσμάτων.
Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι εκκωφαντική.
Η απαγόρευση όμως του Αγιασμού των Υδάτων, μίας υπαίθριας τελετής με μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο, δείχνει μια πρωτοφανή "Χριστιανοφοβία"».
«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους, που κράτησαν όρθιους τους Έλληνες ακόμα και μέσα στην Οθωμανική σκλαβιά», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης, Κ. Βελόπουλος, δήλωσε πως «ενώ το πρωί ο υπουργός ανάπτυξης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων σε τοπικό επίπεδο, λίγη ώρα μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε καθολική απαγόρευση λειτουργίας της αγοράς.
Εκτός από τον προφανή πανικό η πραγματικότητα είναι ότι πίσω από την κυβερνητική ανικανότητα κρύβεται ένας διαρκής αγώνας εναντίον της ελευθερίας του ατόμου, της ελεύθερης οικονομίας και το χειρότερο, της ελευθερίας άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων.
Διότι αυτό που κυρίως πλήττεται είναι ο Αγιασμός των Υδάτων, η μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας εν υπαίθρω κατά το πρότυπο της Βάπτισης του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό δηλαδή.
Γεγονός που συνιστά τον ορισμό της "Χριστιανοφοβίας"».
 
ΜέΡΑ25: Δεν έχουν τελειωμό οι παλινωδίες της κυβερνητικής πολιτικής

 «Τα μπρος - πίσω και οι παλινωδίες της Κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας δεν έχουν τελειωμό», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μ. Κριθαρίδης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων.
«Τη στιγμή που ο Υπουργός Ανάπτυξης διαρρέει στα μέσα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοινώνει αυστηροποίηση των μέτρων για μία εβδομάδα με κλείσιμο ακόμα και όσων είχαν ανοίξει και σταματημό του click away», αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης,
«Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει “ ποδαρικό” τη νέα χρονιά με την γνωστή, παλιά της τακτική του “βλέποντας και κάνοντας”, χωρίς καμία πραγματική προετοιμασία και κανένα σχέδιο.
 Επειδή όμως αυτή τη δολιότητα - γιατί δεν συνιστά απλώς ανευθυνότητα- την πληρώσαμε πολύ ακριβά τη χρονιά που μας πέρασε, απαιτούμε από την Κυβέρνηση έστω και τώρα να σταματήσει να απασχολείται μόνο για την ολιγαρχία και τους παρατρεχάμενους της και να ενσκήψει με πρόγραμμα και πραγματικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των καταστροφικών συνεπειών της για τον λαό», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης