Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκεφαλομυελίτιδα από το εμβόλιο της Pfizer παρουσίασε 32χρονη γιατρός στο Μεξικό

Εγκεφαλομυελίτιδα από το εμβόλιο της Pfizer παρουσίασε 32χρονη γιατρός στο Μεξικό
Η νεαρή γιατρός εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα
Μετά τον εντοπισμό παρενεργειών από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech σε Φιλανδό πολίτη που μετείχε στο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού και στο Μεξικό μια 32χρονη γιατρός παρουσίασε επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό της από το ίδιο εμβόλιο.
Η νεαρή γιατρός, με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων νοσηλεύεται σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα.
«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.
Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές πως οποιοσδήποτε ανέπτυξε φλεγμονή στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση του εμβολίου.
Οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό.
Περισσότεροι από 126.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στο Μεξικό. Η χώρα άρχισε τη διανομή της πρώτης δόσης των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού σε υγειονομικούς, στις 24 Δεκεμβρίου.

Παρόμοιο σύμπτωμα και στη Φινλανδία

Το πρώτο περιστατικό παρενέργειας από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, κατέγραψε η Υπηρεσία Φαρμάκων της Φινλανδίας. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος μαζικού εμβολιασμού η Φινλανδία δέχτηκε την πρώτη αναφορά για παρενέργεια στο εμβόλιο, σύμφωνα με το φινλανδικό δίκτυο YLE.
Οι χώρες-μέλη της ΕΕ ξεκίνησαν το πρόγραμμα εμβολιασμού στο μπλοκ στις 27 Δεκεμβρίου, μια ημέρα αφού παρέλαβαν τις πρώτες προμήθειες του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έπειτα από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
"Όταν υπάρξουν τουλάχιστον πέντε τέτοια περιστατικά, θα ανεβάσουμε τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας σχετικά με τον τύπο της αντίδρασης που εμφανίστηκε", δήλωσε στο δίκτυο η επικεφαλής γιατρός της Υπηρεσίας Maya Kuokonen και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες λόγω των προσωπικών δεδομένων.
Ταυτόχρονα η ίδια επισήμανε ότι οι αναφορές αλλεργικών αντιδράσεων ή άλλης παρενέργειας πιθανόν να αυξηθούν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης