Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύγχυση με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών - Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η αντιπολίτευση ζητώντας εξηγήσεις

Σύγχυση με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών - Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η αντιπολίτευση ζητώντας εξηγήσεις
Θύελλα αντιδράσεων με αφορμή τις καταγγελίες για αναβολή των προγραμματισμένων για τη Δευτέρα 4/1 εμβολιασμών υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" και σε επαρχιακά νοσοκομεία
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, με αφορμή τις καταγγελίες για αναβολές των προγραμματισμένων εμβολιασμών υγειονομικού προσωπικού.
Μπορεί το υπουργείο Υγείας να διαμηνύει εδώ και ένα 24ωρο ότι δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών, ωστόσο υγειονομικοί υποστηρίζουν ότι χωρίς να δοθούν εξηγήσεις, αναβλήθηκαν περίπου 450 ραντεβού που ήταν προγραμματισμένα για τη Δευτέρα 4/1 στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας, αλλά και σε άλλα επαρχιακά νοσοκομεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη κάθε μέρα επιβεβαιώνει τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα επιβεβαιώνει το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση:
«- Ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών.
- Ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες.
- Εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό.
Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία».
 «Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει σημειώνοντας ότι «η επιτελική της ανικανότητα βυθίζει την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια».

ΚΙΝΑΛ: Αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών - Ανικανότητα από την κυβέρνηση

Απάντηση για το τι έχει συμβεί στο θέμα των εμβολιασμών,  καθώς μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, περί του αντιθέτου, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών σε κρίσιμα  νοσοκομεία με κλίνες COVID -19, ζητά το Κίνημα Αλλαγής.
«Αυτοσχεδιασμοί και ανικανότητα από την Κυβέρνηση και στους εμβολιασμούς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως «λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, περί του αντιθέτου, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των υγειονομικών σε κρίσιμα νοσοκομεία με κλίνες COVID -19».
«Περιμένουμε απάντηση τώρα για το τι έχει συμβεί», τονίζει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει «όχι άλλο ράβε-ξήλωνε εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη

«Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής», αναφέρει το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, εν όψει της πιο δύσκολης διαχείρισης του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό.
Επιβεβαιώνεται ξανά ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα είναι μια μακροχρόνια και σύνθετη διαδικασία κι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε η πανδημία αντιμετωπίζεται ούτε οι αναγκαίοι όροι για τον εμβολιασμό εξασφαλίζονται».

Ελληνική Λύση: Το σχέδιο εμβολιασμών της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει - Καμία επίσημη εξήγηση

«Το πολυδιαφημισμένο "σχέδιο εμβολιασμών" της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει χωρίς καμία επίσημη εξήγηση», αναφέρει η Ελληνική Λύση, η οποία θα ζητήσει επισήμως εξηγήσεις εντός κοινοβουλίου.
«Όπως καταγγέλλεται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, τις τελευταίες ώρες έχουν ακυρωθεί οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών λειτουργών χωρίς να έχει δοθεί καμία εξήγηση από την κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.
«Το πολυδιαφημισμένο "σχέδιο εμβολιασμών" της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει χωρίς καμία επίσημη εξήγηση», προσθέτει.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ , όπως σημειώνει, «θα απαιτήσει λοιπόν επισήμως εξηγήσεις εντός κοινοβουλίου».

Παγώνη: Άμεσα να γίνουν οι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν σε νοσοκομεία

Να προχωρήσει άμεσα στον εμβολιασμό και τη θωράκιση των υγειονομικών κάλεσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, αναβλήθηκαν 450 εμβολιασμοί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
Η ίδια σημείωσε ότι δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση γιατί αναβλήθηκαν και επανέλαβε ότι στο «Γ. Γεννηματάς» και σε άλλα επαρχιακά νοσοκομεία, αν και είχαν αρχικά προγραμματιστεί εμβολιασμοί, τελικά αναβλήθηκαν.
Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, στο twitter, ανέφερε ότι «αναβλήθηκαν το Σάββατο  (2/1), 470 ραντεβού για εμβολιασμό υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» Αθήνας, που ήταν κλεισμένα για Δευτέρα 4/1.

Υπουργείο Υγείας: Καμία αναβολή

Ένα 24ωρο πριν, το υπουργείο Υγείας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που και το Σάββατο 2/1 ζητούσε εξηγήσεις για την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών, ξεκαθάρισε ότι «το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε 9 Νοσοκομεία της χώρας.
Ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4/1 και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου».
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα μπαίνουν στη μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα, αριθμός που θα αυξάνεται σταδιακά, ενώ «δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης