Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή

Γεννηματά: Ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή
"Το εμβόλιο είναι ένα μεγάλο δώρο. Χρειάζεται όμως σχέδιο, οργάνωση, αποτελεσματικότητα που έλειψαν, με ευθύνη της κυβέρνησης", δηλώνει η Φ. Γεννηματά
«Η προοπτική της σύγχρονης προοδευτικής διεξόδου στο σημερινό αδιέξοδο του βολικού για λίγους και ισχυρούς τεχνητού διπολισμού, έχει ως όρο και προϋπόθεση την ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.
«Έτσι βλέπουμε την προοδευτική Κυβέρνηση.
Αυτή είναι η θέση μου και δεν χρειάζεται ερμηνεία ούτε επιδέχεται παρερμηνείες, αναφέρει η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Realnews», προσθέτοντας πως «για εμάς δεν είναι θέση  κομματικής αλαζονείας ή πολιτικής ιδιοτέλειας αλλά θέση ευθύνης γιατί οι  ένθεν κακείθεν, απομιμήσεις αποδείχθηκαν κίβδηλες».
Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι  η πορεία του ΚΙΝΑΛ θα είναι αυτόνομη και «η διεκδίκηση πρωταγωνιστικού ρόλου στις πολιτικές εξελίξεις με προοπτική διακυβέρνησης, είναι ο θεμελιώδης όρος του συμβολαίου που έχω συνυπογράψει με την κοινωνική μας βάση και δεν τον διαπραγματευόμαστε».
«Τώρα που ο λόγος μας απλώνεται στην κοινωνία, το έργο και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ αποκαθίστανται, είναι ώρα να το πάρουν μια και καλή απόφαση οι μνηστήρες κάθε πλευράς και τα διατεταγμένα παπαγαλάκια τους που εξακολουθούν να διακινούν σενάρια που μας επιφυλάσσουν δορυφορικό ρόλο.
Η παράταξη μας, αυτόνομη, ισχυρή,  θα πρωταγωνιστήσει ξανά στον αγώνα για πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της Ελλάδας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Tο εμβόλιο είναι ένα μεγάλο δώρο

Κάνοντας αναφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, η κ. Γεννηματά αφού αναφέρει πως «το 2021 έρχεται με σχέδια, όνειρα και ελπίδες», τονίζει ότι «το εμβόλιο είναι ένα μεγάλο δώρο.
Χρειάζεται όμως σχέδιο, οργάνωση, αποτελεσματικότητα που έλειψαν, με ευθύνη της κυβέρνησης, το προηγούμενο διάστημα».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του ότι «συνεχίζουν την επικοινωνιακή διαχείριση και τα μηνύματα εφησυχασμού, που πληρώσαμε ακριβά», ενώ χαρακτηρίζει «μαραθώνιο» τη μάχη κατά της πανδημίας.
Κατά την ίδια,  «πρώτη προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση του ΕΣΥ, που ξέμεινε στις εξαγγελίες».
Υποστηρίζει πως η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα δεν μπορεί να τελούν σε επ’αόριστον αναστολή,  με οριζόντια μέτρα καθολικής εφαρμογής παντού, αλλά απαιτούνται στοχευμένες, ανά περιοχή, παρεμβάσεις, στη βάση αξιόπιστων επιδημιολογικών δεδομένων και μαζικών τεστ.  

Περί εμβολιασμών

«Η διαδικασία εμβολιασμού είναι σημαντικό να εξελιχθεί αποτελεσματικά και με απόλυτη διαφάνεια», τονίζει η κ. Γεννηματά.
Όπως αναφέρει «η παρέλαση της κυβερνητικής «ελίτ» που εμβολιάστηκε κατ’ εξαίρεση είναι προκλητική και στέλνει λάθος μήνυμα.
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ήρθε ο «κατόπιν ενεργειών μου» Πρωθυπουργός να το σταματήσει».

Ρεαλιστικές λύσεις

«Έχουμε ανακοινώσει εγκαίρως, ρεαλιστικές λύσεις άμεσης εφαρμογής, για να κρατηθούν ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία.
Προτάσεις  που ο Πρωθυπουργός είτε αρνείται να αποδεχτεί είτε αποσπασματικά υιοθετεί με μεγάλη καθυστέρηση.
Έκλεισε τα αυτιά του και γύρισε την πλάτη στους ξενοδοχοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν είχαν την υποδομή για click away, στους αγρότες που εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και είδαν και παράνομες περικοπές στις επιδοτήσεις τους, στους 350.000 συνταξιούχους που περιμένουν ακόμη τη σύνταξη, στους μακροχρόνια άνεργους που βρίσκονται στο περιθώριο.
Ακόμα και τα φάρμακα των συνταξιούχων που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, άρον άρον αναγκάστηκε να τα δώσει μετά την κριτική μας και την  κατακραυγή.
Κρατά υποτίθεται εφεδρικά αποθέματα για αργότερα ενώ στην πραγματικότητα προετοιμάζει προεκλογικά επιδόματα «αλά ΣΥΡΙΖΑ».
Η επόμενη μέρα όμως δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια, επιμένω σ’ αυτό», δηλώνει η κ. Γεννηματά.
Τέλος, ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση, τονίζει ότι το σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας «δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ατζέντα των απαιτήσεων των ισχυρών φίλων τους.
Αντί μεταρρυθμίσεων που θα "σπρώξουν" την οικονομία και την κοινωνία μπροστά, συντηρητικές επιλογές παλαιάς κοπής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης