Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τα εμβόλια για τον Covid -19 ο Bill Gates θέλει τώρα να… «σκοτεινιάσει» τον ΄Ηλιο!

Μετά τα εμβόλια για τον Covid -19 ο Bill Gates θέλει τώρα να… «σκοτεινιάσει» τον ΄Ηλιο!
Ψεκασμούς προετοιμάζει ο ιδρυτής της Microsoft προκειμένου να «σώσει» τον πλανήτη από την υπερθέρμανση
Μετά τα εμβόλια για τον Covid ο Bill Gates χρηματοδοτεί ένα ακόμη αμφιλεγόμενο project, που εκπονήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Harvard.
Ο ιδρυτής της Microsoft θέλει να… «σώσει» τον πλανήτη από την υπερθέρμανση ψεκάζοντας  εκατομμύρια τόνους σκόνης μικροσωματιδίων στον αέρα, προκειμένου να εμποδίσει τις ηλιακές ακτίνες να φτάσουν στη Γη.
Το Reuters πως το σχέδιο αυτό είναι βασισμένο μια αμφιλεγόμενη θεωρία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να σταματήσει ψεκάζοντας σωματίδια στην ατμόσφαιρα που θα αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου».

Θεωρία για ..ψεκασμούς

«Η θεωρία του ψεκασμού στην στρατόσφαιρα μικροσωματιδίων τα οποία θα αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα ερευνάται εδώ και χρόνια από τους επιστήμονες.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν οι μειώσεις στα παράγωγα εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτή της ΕΕ για μείωση 55% μέχρι το 2030», επισημαίνει το Reuters.
Στη Σουηδία, το σχέδιο για την απογείωση ενός δοκιμαστικού μπαλονιού το 2021 βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Τον  ερχόμενο Ιούνιο η σουηδική υπηρεσία διαστήματος θα ξεκινήσει τις μετρήσεις στέλνοντας ένα πειραματικό αερόστατο εξοπλισμένο με 600 κιλά από επιστημονικά όργανα 20 χλμ. πάνω από την Αρκτική.
Image

Tο δοκιμαστικό μπαλόνι δεν θα απελευθερώσει σωματίδια στην ατμόσφαιρα, αλλά «θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς ένα πείραμα, ίσως το φθινόπωρο του 2021 ή την άνοιξη του 2022.»
Αυτά τα πειράματα προβλέπουν «έως 2 κιλά μη τοξικής σκόνης ανθρακικού ασβεστίου» να απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.

«Σκοτείνιασε τον Ήλιο»

Το Σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς για το «Dim the Sun» (Σκοτείνιασε τον Ήλιο) δέχεται ήδη τα πυρά από πολλές κατευθύνσεις, καθώς χαρακτηρίζεται υπερφίαλο, αλαζονικό και πάνω από τις  δυνατότητες του ανθρωπίνου είδους.
Το Reuters σημειώνει ότι το έργο - που ονομάζεται Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx) - αγγίζει «κάτι με δυνητικά μεγάλο και δύσκολο να προβλεφθεί αλλά και κινδύνους, όπως μεταβολές στα παγκόσμια πρότυπα βροχής».
Image
Πυροδοτεί μία βόμβα ο Gates
 
«Δεν μπορείτε να πυροδοτήσετε μία βόμβα και μετά να πείτε" Αυτό δεν μπορεί να κάνει κακό"» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Niclas Hällström διευθυντής του σουηδικού οικολογικού think tank «WhatNext;»
Image

Lockdown στο διηνεκές

Υπενθυμίζεται, πως ο γνωστός δισεκατομμυριούχος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκφράζοντας λίγο πριν από το τέλος του 2020 την υποστήριξή του στο κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων για έως και έξι επιπλέον μήνες.   
Επίσης ανέφερε ότι το lockdown μπορεί να συνεχιστεί έως το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης