Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υπό πίεση η κυβέρνηση Johnson για την απόφαση να ανοίξει τα σχολεία στις 4/1

Βρετανία: Υπό πίεση η κυβέρνηση Johnson για την απόφαση να ανοίξει τα σχολεία στις 4/1
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν αποδείξεις ότι τα σχολεία είναι ασφαλή στην Αγγλία
Η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση να εγκαταλείψει τα σχέδια για να ανοίξει ξανά τα περισσότερα δημοτικά σχολεία στην Αγγλία.
H Ένωση δασκάλων μάλιστα απαιτεί αποδείξεις ότι, είναι ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία. Άλλο εκπαιδευτικό συνδικάτο καλεί τα μέλη του να μην εργαστούν σε ένα μη ασφαλές περιβάλλον.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η κυβέρνηση του Boris Johnson ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν όπως είχε προγραμματιστεί στις 4 Ιανουαρίου, ενώ η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας για παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίστηκε στις 11 Ιανουαρίου  και στις 18 Ιανουαρίου για τα υπόλοιπα.

Θύελλα εκπαιδευτικών αντιδράσεων

Η Εθνική Ένωση Διευθυντών, η μεγαλύτερη εκπαιδευτική ένωση της Αγγλίας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των οποίων αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων, αναφέρει το Reuters.
Η Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση κάλεσε την κυβέρνηση να προωθήσει τη διαδικτυακή μάθηση σε όλα τα δημοτικά σχολεία στην Αγγλία για τις πρώτες εβδομάδες του μήνα.
Έχει επίσης εκδώσει συμβουλές στα μέλη του υπενθυμίζοντας τα νόμιμα δικαιώματά τους να μην χρειάζεται να εργάζονται σε ένα μη ασφαλές περιβάλλον.

Οι ανατροπές της κυβερνητικής πολιτικής

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Boris Johnson  έχει επικριθεί για συχνές ανατροπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της καθυστέρησης του lockdown κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος τον Μάρτιο και της εγκατάλειψης ενός συστήματος απονομής σχολικών βαθμών χωρίς εξετάσεις.
Ο υπουργός Παιδείας Gavin Williamson ανακοίνωσε ότι η πλειονότητα των δημοτικών σχολείων στην Αγγλία θα ανοίξει όπως είχε προγραμματιστεί τη Δευτέρα (4/1).
Λίγες μέρες αργότερα ωστόσο, ανακοίνωσε ότι όλα τα δημοτικά σχολεία του Λονδίνου θα παραμείνουν κλειστά τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης