Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ο Trump πίεζε για αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια

Washington Post: Ο Trump πίεζε για αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια
Στη δημοσιότητα από την Washington Post το ηχογραφημένο τηλεφώνημα Trump
O πρόεδρος των ΗΠA Donald Trump φέρεται να  πίεσε τον κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια να «βρει» επαρκείς ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στην πολιτεία, σύμφωνα με την ηχητική καταγραφή ενός τηλεφωνήματος το Σάββατο (2/1) που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Washington Post.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για μία προσπάθεια του Trump να προωθήσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Το τηλεφώνημα Trump

Η Washington Post, που δημοσίευσε στις 3/1 αποσπάσματα του τηλεφωνήματος, διάρκειας μίας ώρας, μεταξύ του Trump  και του γενικού γραμματέα της πολιτείας της Τζόρτζια  Brad Raffensperger ενός Ρεπουμπλικανού.
 Aνέφερε πως ο Trump  εναλλακτικά κολάκευε, ικέτευε και απειλούσε τον Raffensperger, με ποινικές επιπτώσεις, σε μια απόπειρα να αναιρέσει την ήττα του στην Τζόρτζια από τον εκλεγμένο πρόεδρο Joe Biden

Απέρριψε τους ισχυρισμούς Trump

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο Raffensperger και ο νομικός σύμβουλος του γραφείου του απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Trump και είπαν στον πρόεδρο ότι βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τι αποτελεί μια δίκαιη και σωστή εκλογική διαδικασία.
Τα ηχητικά αποσπάσματα, που δημοσίευσε η Post, το επιβεβαιώνουν.
«Οι πολίτες της Τζόρτζια είναι θυμωμένοι, οι πολίτες της χώρας είναι θυμωμένοι», λέει ο Trump, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της ηχογράφησης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας.
«Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι επαναυπολόγισες» τις ψήφους.

«Θέλω 11.780 ψήφους»

«Επομένως, κοίτα. Το μόνο που θέλω είναι αυτό.
Θέλω απλά να βρω 11.780 ψήφους, που είναι μία περισσότερη απ’ όσες έχουμε.
Διότι, κερδίσαμε την πολιτεία», αναφέρει ο μεγιστάνας στην ηχογράφηση, επιμένοντας πως δεν «υπάρχει περίπτωση» να έχει χάσει την πολιτεία.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.
Το γραφείο του Raffensperger δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα να σχολιάσει.
Το γραφείο μετάβασης του Biden δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης