Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα 4/1 στις 12:00 ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης – Όλο το παρασκήνιο των αποφάσεων Μητσοτάκη – Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Σήμερα 4/1 στις 12:00 ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης – Όλο το παρασκήνιο των αποφάσεων Μητσοτάκη – Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται
Ο Πρωθυπουργός δεν θα προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό όσον αφορά τους υπουργούς του ενώ οι μεγάλες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο υφυπουργών.
(upd) Σήμερα, 4 Ιανουαρίου 2021 και στις 12:00 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό να έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το εύρος των αλλαγών και τα πρόσωπα που θα μπουν μέσα στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ο Πρωθυπουργός δεν θα προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό όσον αφορά τους υπουργούς του ενώ οι μεγάλες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο υφυπουργών.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα 

Σήμερα το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους και εάν δεν προκύψει κάποια "καραμπόλα", οι αλλαγές θα εστιαστούν στις παρακάτω:
Για τους υπουργούς αυτό που λέγεται έντονα είναι ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος θα βρεθεί εκτός σχήματος καθώς εδώ και καιρό υπήρχαν φήμες ότι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον εν λόγω υπουργό δεν είναι αρμονικές.
Στην θέση του, προορίζεται εκτός απροόπτου ο Μάκης Βορίδης και για την θέση του υφυπουργού ή και αναπληρωτή παίζει δυνατά ο Στέλιος Πέτσας.  
Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, το πιθανότερο είναι να μετακινηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.
 Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η κενή θέση μάλλον θα πάει στον Σπήλιο Λιβανό, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.
Στο Υπουργείο Υγείας, μέχρι τις τελευταίες μέρες υπήρχε η πληροφορία ότι αλλάζει ο Βασίλης Κικίλιας καθώς έχει χρεωθεί όλη την οργανωτική αστοχία με την πανδημία και τους εμβολιασμούς.
Ωστόσο, σύμφωνα με εισηγήσεις που ο Πρωθυπουργός συμμερίζεται, η αλλαγή Κικίλια θα ήταν μία άμεση παραδοχή ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο μέτωπο της πανδημίας και θα ήταν ολέθρια πολιτική κίνηση για το μέλλον της κυβέρνησης.
Βάσει αυτού, ο Βασίλης Κικίλιας το πιθανότερο είναι να παραμείνει στο πόστο του.
Στο Υπουργείο Εργασίας, ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, εκτός απροόπτου, θα βρεθεί εκτός σχήματος παρ’ όλο που η εικόνα που υπάρχει είναι ότι έχει θετικό έργο να επιδείξει.
Για την αναπλήρωσή του φημολογείται έντονα ο μέχρι πρότινος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Από το περιβάλλον του δεύτερου αυτό θεωρείται μία υποβάθμιση καθώς το Υπ. Εργασίας είναι σαφώς πιο δύσκολο υπουργείο με μεγάλη και καθημερινή φθορά για όποιον το αναλαμβάνει.
Σε αυτή τη περίπτωση το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας ακούγεται ότι θα αναπληρωθεί από τον Κωνσταντίνο Σκρέκα. 
Στο Υπουργείο Παιδείας, παρ’ όλο που είχαν γραφτεί πολλά, τελικά, όπως φαίνεται, θα παραμείνει αλώβητη η Νίκη Κεραμέως ενώ στο 50-50 είναι να παραμείνει ή να φύγει ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Σε περίπτωση που φύγει ενδεχομένως να πάρει την θέση του ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ο οποίος, ωστόσο, έχει ακουστεί και για το Υπουργείο Πολιτισμού ή αλλού.
Στο Υπουργείο Εξωτερικών, επίσης, δεν προβλέπεται αλλαγή φρουράς καθώς το επόμενο διάστημα θα έχουμε και νέες εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα και δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή προσώπου.
Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν θα παραμείνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ότι θα αλλάξει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ως νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος πλασάρεται ο Χρήστος Ταραντίλης.
Στα ονόματα που είχαν ακουστεί για την θέση υπήρχε και το όνομα του Άκη Σκέρτσου.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ωστόσο, λένε ότι έγιναν προτάσεις σε 2 συγκεκριμένους δημοσιογράφους για να αναλάβουν την θέση αλλά υπήρξε άρνηση από μέρους τους.
Στις θέσεις των υφυπουργών αναμένεται να έχουμε μεγάλες αλλαγές και είσοδο πολλών βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Οι επικρατέστεροι να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήμα είναι ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Γιώργος Στύλιος, ο Βασίλης Οικονόμου, η Σοφία Βούλτεψη, η Ζέτα Μακρή κ.α.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης