Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Cazenove: Αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών με σύσταση overweight, εκτός από την Πειραιώς

JP Morgan Cazenove: Αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών με σύσταση overweight, εκτός από την Πειραιώς
Η JP Morgan Cazenove τοποθετεί την Alpha Bank σε πιο ευνοϊκή θέση
Σε επαναφορά των συστάσεων για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η JP Morgan Cazenove, δίνοντας overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς για τις Alpha Bank, Eurobank και Εθνική.
Για την Πειραιώς η σύσταση είναι neutral, ήτοι αυτή της ουδετερότητας.
Επίσης, η JP Morgan Cazenove αυξάνει τις τιμές στόχους στα 1,20 ευρώ για την Alpha Bank, από 1,10 ευρώ προηγουμένως, στα 0,80 ευρώ για τη Eurobank, από 0,70 ευρώ και στα 2 ευρώ για την Εθνική, από 1,80 ευρώ προηγουμένως.
Στον αντίποδα, η νέα τιμή στόχος της Πειραιώς διαμορφώνεται στα 1,10 ευρώ, από 2 ευρώ προηγουμένως.
Εικόνα
Ειδικότερα, στην τελευταία 17σέλιδη ανάλυσή της για την πορεία των ελληνικών τραπεζών, η JP Morgan Cazenove τοποθετεί την Alpha Bank σε πιο ευνοϊκή θέση, καθώς φαίνεται να επιταχύνει τις διαδικασίες για την επιστροφή στην ομαλότητα.

Για την Alpha Bank

Η JP Morgan Cazenove θεωρεί ότι η Alpha Bank είναι σε ευνοϊκή θέση για να επιταχύνει την πορεία της προς την ομαλοποίηση, υποστηριζόμενη από μια καλύτερη κεφαλαιοποίηση και αξιοποιώντας τη στρατηγική της για την επιτάχυνση της μείωσης των NPEs.
Αν και το ξέσπασμα του COVID-19 καθυσέρηση την εξυγίανση, η JP Morgan Cazenove πιστεύει ότι ο ισολογισμός της Alpha Bank προσφέρει αρκετό χώρο να απορροφήσει το βραχυπρόθεσμο σοκ.
Εικόνα
Για την Eurobank

Με το σχέδιο μείωσης NPE να είναι εμπροσθοβαρές (με αναλογία NPE σε <15% στο γ' 3μηνο του 2020), η Eurobank εμφανίζεται σε καλή θέση στο τρέχον περιβάλλον με υψηλότερο επίπεδο ποιότητας ισολογισμού και περισσότερο περιθώριο για τη διαχείριση και τη δημιουργία αξίας, όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί.
Ενώ η JP Morgan Cazenove βλέπει ότι το κόστος κινδύνου παραμένει υψηλότερο, την ίδια ώρα εκτιμά ότι προβλέψεις θα κινηθούν κάτω από τα 300 εκατομμύρια ευρώ το 2022, με αποτέλεσμα ~ 70bps CoR, το χαμηλότερο στον κλάδο.
Ενώ οι μετοχές διαπραγματεύονται στο 0,4x σε όρους P / TBV, ένα ασφάλιστρο στα 0,2x- 0.3x, ο αμυντικός χαρακτήρας του ισολογισμού της Eurobank το δικαιολογεί, κατά την άποψη της JP Morgan Cazenove, ενώ τα υγιή ανοίγματα της τράπεζας προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο διαφοροποίησης.
Εικόνα
Για την Εθνική

Η θετική άποψη της JP Morgan Cazenove για την Εθνική Τράπεζα βασίζεται στο ενδεχόμενο να μειώσει τα NPEs γρηγορότερα και απλούστερα από τις υπόλοιπες τράπεζες.
Ενώ το ξέσπασμα του COVID-19 καθυστέρησε τις διαδικασίες, η τράπεζα έχει την άνεση από τη σχετικά υψηλή ποιότητα του ισολογισμού της, με υψηλά επίπεδα κάλυψης και σταθερούς δείκτες κεφαλαίου.
Επιπλέον, τα εφάπαξ κέρδη κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής φέτος έχουν δημιουργήσει ένα άνετο buffer στην κατώτατη γραμμή, με την Εθνική να ξεχωρίζει για το υψηλότερο επίπεδο των προβλέψεων που σχετίζονται με το COVID-19.
Ενώ η αγορά περιμένει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια τιτλοποίησης, η JP Morgan αναμένει από την τράπεζα να προωθήσει προληπτικά τον προϋπολογισμό για τις ζημίες αξιοποιώντας την ισχυρή κατώτατη γραμμή φέτος.
Εικόνα
Για την Πειραιώς

Η JP Morgan δίνει τα εύσημα στην Τράπεζα Πειραιώς για το turnaround.
Μετά από μια σειρά ενεργειών, η Τράπεζα Πειραιώς έχει μετατραπεί από το #4 franchise στην αγορά στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς 30% στα δάνεια.
Δεδομένου του μεγέθους της, η Πειραιώς έχει σχετικά υψηλότερο δυναμικό στις συνέργειες και τη μείωση του κόστους, βασικό μοχλό επέκτασης περιθωρίου PPOP.
Ωστόσο, είναι η τράπεζα με ασθενέστερη κεφαλαιακή διάρθρωση και υψηλό επίπεδο NPE, αλλά η διοίκηση λαμβάνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega ύψους 7 δισ. ευρώ.
Περαιτέρω, η εκκρεμούσα μετατροπή του CoCo της τράπεζας ύψους 2 δισ. ευρώ είναι θετική, παρά το βραχυπρόθεσμο dilution.
Η JP Morgan πιστεύει ότι η απομάκρυνση του κινδύνου CoCo θα κάνει τη μετοχή πιο προσιτή σε ένα ευρύτερο φάσμα μακροπρόθεσμων επενδυτών μακροπρόθεσμα που έχουν μέχρι στιγμής
απομακρυνθεί από την ύπαρξη του CoCo.
Εικόνα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης