Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters για ανασχηματισμό: Αμετακίνητοι οι βασικοί υπουργοί για οικονομία και εξωτερική πολιτική

Reuters για ανασχηματισμό: Αμετακίνητοι οι βασικοί υπουργοί για οικονομία και εξωτερική πολιτική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Στον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρεται το Reuters σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μετακίνησε βασικούς υπουργούς, ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σε οικονομία και εξωτερική πολιτική.
«Καθώς η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα και να ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς αυτόν τον μήνα, η κυβέρνηση θέλει να δώσει ώθηση στην οικονομία μετά την πανδημία που κατέστρεψε τις ελπίδες για ανάκαμψη πέρυσι» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Reuters, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε μερικούς υπουργούς και έφερε νέα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστου Ταραντίλη, ο οποίος αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραμένουν στις θέσεις τους, καθώς οι εντάσεις με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.
Στο υπουργείο Τουρισμού παρέμεινε και ο Χάρης Θεοχάρης, ένας ρόλος που θεωρείται κομβικός για την ελληνική οικονομία.
Παράλληλα, ο Κώστας Σκρέκας από αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετακόμισε στο υπουργείο Ενέργειας αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Κώστα Χατζηδάκη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 10% το 2020 ως αποτέλεσμα της πανδημίας ενώ οι ελπίδες για ισχυρή ανάκαμψης έχουν μετατεθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης