Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Ανέβασε στα 105 δολ. από 90 δολ. την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Tesla

JP Morgan: Ανέβασε στα 105 δολ. από 90 δολ. την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Tesla
H ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τις παραδόσεις οχημάτων προοιωνίζεται ράλι, επισημαίνουν οι αναλυτές της J.P. Morgan
Οι μετοχές της Tesla αναμένεται να ξεκινήσουν... με το δεξί το 2021, σύμφωνα με τους αναλυτές, συνεχίζοντας το ράλι του προηγούμενου έτους το οποίο την κατέστησε την αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, αφού ανακοίνωσε καλύτερες του αναμενόμενου παραδόσεις οχημάτων για το 2020.
Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου  η μετοχή άνοιξε ανοδικά στα 719.46 δολ. ενώ είχε υψηλό στα 743.74 δολ.
Η εταιρεία παρέδωσε 499.550 οχήματα, επίδοση καλύτερη από τις εκτιμήσεις της Wall Street για 481.261 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, αλλά 450 μονάδες οχημάτων λιγότερες από τον στόχο που είχε θέσει ο διάσημος CEO της εταιρείας Elon Musk.

Παραδόσεις οχημάτων

Η άνοδος της μετοχής κατά 700% το 2020 έχει καταστήσει την Tesla την αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, καθώς η εταιρεία κατόρθωσε να διατηρήσει την κερδοφορία της και να ξεπεράσει την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας που έπληξε τη ζήτηση και διέκοψε τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.
«Αναθεωρούμε ανοδικά τις προβλέψεις μας για την τιμή της μετοχής, καθώς λαμβάνουμε υπόψη τις υψηλότερες του αναμενόμενου παραδόσεις οχημάτων το 4ο τρίμηνο και καθώς και τις ενδείξεις για ισχυρή ζήτηση για το μοντέλο Y στην Κίνα, γεγονός που υποδηλώνει επίσης υψηλότερες επιδόσεις στις παραδόσεις οχημάτων στο μέλλον», ανέφεραν οι αναλυτές της J.P. Morgan σε σημείωμά τους.
 
Τιμή - στόχος 

Η JP Morgan αύξησε επίσης την τιμή στόχο για τη μετοχή της Tesla στα 105 δολ. από 90 δολ. στην προηγούμενη πρόβλεψη.
Η μέση τιμή – στόχος για τη μετοχή της Tesla στη Wall Street είναι 424,5 δολ. σχεδόν 300 δολ. κάτω από την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσής της, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Η Tesla εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο της αύξησης της παραγωγικής της ικανότητας.
Η διεύρυνση της παραγωγής της στηρίζεται από το νέο εργοστάσιο στη Σαγκάη, το μοναδικό που παράγει επί του παρόντος οχήματα της Tesla εκτός Καλιφόρνιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης