Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε από το Ισραήλ την παράδοση του συστήματος άμυνας Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος) στις ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε από το Ισραήλ την παράδοση του συστήματος άμυνας Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος) στις ΗΠΑ
Το Ισραήλ ολοκλήρωσε την παράδοση του συστήματος άμυνας Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος) στις ΗΠΑ
Το Ισραήλ ολοκλήρωσε την παράδοση του συστήματος αεροπορικής άμυνας «Iron Dome» στον αμερικανικό στρατό , ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
Τον Σεπτέμβριο, το Ισραήλ παρέδωσε την πρώτη από τις δύο συστοιχίες πυραυλικής άμυνας Iron Dome που κατασκευάστηκαν από την Rafael Advanced Systems στον Στρατό των ΗΠΑ.
«Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ισραήλ παρέδωσε τη δεύτερη από τις δύο συστοιχίες Iron Dome στον αμερικανικό στρατό», ανέφερε το γραφείο Τύπου του υπουργείου.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/iron%20dome_1.jpg?itok=TSvcCWpg
Ο «Σιδηρούς Θόλος» ασπίδα του Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Benny Gantz, τόνισε ότι «η παράδοση του «Iron Dome» στον αμερικανικό στρατό καταδεικνύει και πάλι τη στενή σχέση μεταξύ του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, την αποτελεσματικότητα του συστήματος ενάντια σε διάφορες απειλές και τις εξαιρετικές τεχνολογικές δυνατότητες της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας».
Κάθε συστοιχία, που κατασκευάζει η δημόσια επιχείρηση Rafael Defense Systems (Χάιφα), εν μέρει με χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, περιλαμβάνει στην τρέχουσα εκδοχή του συστήματος ραντάρ εντοπισμού και παρακολούθησης στόχων, λογισμικό ελέγχου πυρός και τρεις εκτοξευτήρες, καθένας από τους οποίους είναι εφοδιασμένος με είκοσι πυραύλους αναχαίτισης, με δραστικό βεληνεκές 70 χιλιομέτρων.
Από τη σκοπιά των ΗΠΑ, ο «Σιδηρούς Θόλος αντιπροσωπεύει μια «ενδιάμεση» λύση για να καλύψει κάποιες υπάρχουσες ελλείψεις στις ικανότητες του Στρατού, καθώς και να πειραματιστεί με την ενσωμάτωση με άλλα συστήματα, σύμφωνα με το Defense News.
Ο Στρατός των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του 2019, όταν η επικείμενη συμφωνία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά.

Ο «Σιδηρούς Θόλος», βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία από το 2011

«Ενώ ο «Σιδηρούς Θόλος», βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία από το 2011 και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στον αγώνα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός στρατός θα αξιολογήσει μια ποικιλία επιλογές για τη μακροπρόθεσμη λύση IFPC», σύμφωνα με την έκθεση.
Το Τελ Αβίβ ανέφερε πρόσφατα ότι ο «Σιδηρούς Θόλος» πέτυχε ρυθμό καταρρίψεων κατά 86%, όταν τον Μάιο περίπου 700 ρουκέτες ξεκίνησαν από τη Λωρίδα της Γάζας σε διάστημα μερικών ημερών στην πιο μεγάλη εκδήλωση εχθροπραξιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης