Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Bρετανία): Καθολικό lockdown στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου

Johnson (Bρετανία): Καθολικό lockdown στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου
Σε lockdown παρόμοιο με εκείνο του Μαρτίου μπαίνει η Μεγάλη Βρετανία από απόψε 4/1 τα μεσάνυχτα
Καθολικό lockdown για ολόκληρη την Αγγλία, παρόμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε τον Μάρτιο, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Borris Johnson σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα 4 Ιανουαρίου, όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τα μέτρα

Τα μέτρα περιλαμβάνουν
- Κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους μαθητές. 
- Τηλεργασία εκτός αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους μέσω αυτής, ή ανήκουν σε κατηγορίες εργαζομένων που παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες.
- Κλείσιμο όλων των μη αναγκαίων επιχειρήσεων.

Στα όριά του το σύστημα υγείας

Οι επικεφαλής του συστήματος υγείας της χώρας (NHS) προειδοποίησαν λίγο νωρίτερα ότι τα νοσοκομεία σε πολλές περιοχές δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων και ζήτησαν αύξηση του επιπέδου συναγερμού στο ανώτατο επίπεδο, το Επίπεδο 5.
«Χωρίς περαιτέρω δράση, υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος το NHS να επιβαρυνθεί πέρα από τις δυνατότητές του σε πολλές περιοχές κατά τις επόμενες 21 ημέρες» αναφέρει ανακοίνωση.
«Υπάρχουν επί του παρόντος πολύ υψηλοί ρυθμοί μετάδοσης στην κοινότητα, με σημαντικό αριθμό ασθενών Covid σε νοσοκομεία και στην εντατική», ανέφεραν.
«Τα κρούσματα αυξάνονται σχεδόν παντού, σε μεγάλο μέρος της χώρας, κυρίως από τη νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού» πρόσθεσαν.
Στις 2 Ιανουαρίου οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας ξεπέρασαν το ανώτατο αριθμό που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, και έσφτασαν τις 3.145.
Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, στα 58.784 και επιπλέον 407 θανάτους.
Τα νέα κρούσματα παραμένουν πάνω από 50.000 τις τελευταίες επτά ημέρες.
Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock επέμεινε ότι μέρος του προβλήματος οφείλεται στην αποτυχία των πολιτών να υπακούσουν τους κανόνες.
Πολλοί βουλευτές ζητούν να δοθούν στην αστυνομία περισσότερες αρμοδιότητες για να εφαρμοστούν οι κανόνες
Ωστόσο, ερωτήματα προκύπτουν για τον θετικό αντίκτυπο της επέκτασης της βαθμίδας 4, δεδομένου του ότι τα ¾ της Αγγλίας ήδη βρίσκονται σε αυτή. Ως εκ τούτου, λειτουργούν μόνο τα απαραίτητα καταστήματα και οι πολίτες καλούνται να μείνουν στο σπίτι.

Νέο lockdown στη Σκωτία, κλειστά σχολεία στην Ουαλία

Νέο lockdown και με αυστηρότερους περιορισμούς από τον Μάρτιο ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, καλώντας τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι για τον Ιανουάριο.
Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα και οι πολίτες έχουν την υποχρέωση να μείνουν στα σπίτια τους, με εξαίρεση αναγκαίους λόγους.
Στην Ουαλία, όλα τα σχολεία και τα κολέγια θα παραμείνουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης έως τις 18 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Kirstie Williams. 
Καποια ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 11 του μηνός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης