Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή από το NYSE: Δεν θα διαγράψει τους 3 κινεζικούς κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών

tags :
Ανατροπή από το NYSE: Δεν θα διαγράψει τους 3 κινεζικούς κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών
Δεν θα διαγραφούν οι μετοχές των κινεζικών μετοχών από το NYSE
Σε μία ανατρεπτική απόφαση προχώησε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα διαγράψει από το ταμπλό τις μετοχές των 3 κινεζικών κολοσσών του κλάδου τηλεπικοινωνιών.
Το NYSE είχε ανακοινώσει ότι θα υποβάλει αίτηση διαγραφής των μετοχών των τριών κινεζικών εταιρειών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πιθανών προσφυγών.
Η κίνηση εντάχθηκε στην υποχρέωση του χρηματιστηρίου να συμμορφωθεί με το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Trump στις 12 Νοεμβρίου, το οποίο απαγορεύει σε Αμερικανούς να επενδύουν σε κινεζικές εταιρείες που οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν ή προμηθεύουν τον κινεζικό στρατό.
Πρόκειται για τις China Mobile, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται σε περίπου 116 δισ. δολάρια, την China Telecom, με τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία περίπου 22,5 δισ. δολαρίων, και την China Unicom, με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση περίπου 18 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης