Τελευταία Νέα
Διεθνή

BioNTech: Η μέγιστη προστασία κατά του κορωνοϊού επιτυγχάνεται με την χορήγηση της β’ δόσης του εμβολίου

tags :
BioNTech: Η μέγιστη προστασία κατά του κορωνοϊού επιτυγχάνεται με την χορήγηση της β’ δόσης του εμβολίου
Δεν έχουν αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του εμβολίου σε άλλα χρονοδιαγράμματα δοσολογίας αναφέρει η BioNTech
Η μέγιστη προστασία κατά του κορωνοϊού επιτυγχάνεται με την χορήγηση της β’ δόσης του εμβολίου υποστηρίζει η BioNTech με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανακύψει σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής στη δοσολογία του εμβολίου.
Συγκεκριμένα, η BioNTech προειδοποιεί ότι η μέγιστη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της Covid-19 δεν είναι αποδεδειγμένη για την περίπτωση που η χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου καθυστερήσει.
«Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του εμβολίου δεν έχουν αξιολογηθεί σε άλλα χρονοδιαγράμματα δοσολογίας, εκτός της χορήγησης των δύο δόσεων με απόσταση 21 ημερών που εφαρμόσθηκε στις κλινικές δοκιμές» τονίζει η BioNTech.
«Ακόμη και αν τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μερική προστασία 12 ημέρες μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η προστασία διατηρείται πέραν των 21 ημερών.
Εκτιμούμε ότι η χορήγηση δεύτερης δόσης είναι αναγκαία για την δημιουργίας μέγιστης προστασίας κατά της νόσου.
Ωστόσο, οι αποφάσεις για εναλλακτικά πρωτόκολλα δοσολογίας λαμβάνονται από τις εθνικές αρχές με τις οποίες το εργαστήριο βρίσκεται σε συνεχή διάλογο» ανακοίνωσε η BioNTech.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης