Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Lauren Boebert δήλωσε ότι θα πηγαίνει στο Κογκρέσο με το όπλο της

ΗΠΑ: Η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Lauren Boebert δήλωσε ότι θα πηγαίνει στο Κογκρέσο με το όπλο της
Το ζήτημα της οπλοκατοχής ήταν κεντρικό στην προεκλογική εκστρατεία της Lauren Boebert
Η νεοεκλεγείσα βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Lauren Boebert, δήλωσε ότι θα έχει πάντα μαζί της το πιστόλι της στο Κογκρέσο.
Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter η Lauren Boebert φαίνεται να γεμίζει το πιστόλι της προτού βγει για να περπατήσει στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας των ΗΠΑ.
“Θα έχω το όπλο μου στην Ουάσινγκτον και το Κογκρέσο”, τονίζει η ίδια στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές.

Η αντίδραση της αστυνομίας

Όμως ο διοικητής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον επισήμανε ότι σκοπεύει να μιλήσει με τη Boebert σχετικά με τους αυστηρούς κανόνες για την οπλοκατοχή που ισχύουν στην πόλη.
Η 34χρονη είναι ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου, του Shooters Grill, στην πόλη Rifle του Κολοράντο από όπου κατάγεται.
Οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο επιτρέπεται να φέρουν όπλα, κάτι που δεν είναι παράνομο βάσει της νομοθεσίας της πολιτείας αυτής.
Το ζήτημα της οπλοκατοχής ήταν κεντρικό στην προεκλογική εκστρατεία της Lauren Boebert.
“Αν και τώρα εργάζομαι σε μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Αμερικής, αρνούμαι να απαρνηθώ τα δικαιώματά μου”, αναφέρει η ίδια.
“Οπότε, καθώς είμαι μια γυναίκα με ύψος 1,52 και 45 κιλά βάρος, επιλέγω να προστατεύσω τον εαυτό μου νόμιμα, διότι είμαι η καλύτερη ασφάλεια του εαυτού μου”.
Όμως η αστυνομία της Ουάσινγκτον δεν άργησε να απαντήσει στην βουλευτή, επισημαίνοντας σε δημοσιογράφους ότι η βουλευτής “θα υπόκειται στα ίδια πρόστιμα που ισχύουν για όλους όσοι εντοπίζονται στους δρόμους της Ουάσινγκτον να έχουν παράνομα στην κατοχή τους όπλο”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης