Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδο - ρεκόρ η προσφορά χρήματος στην οικονομία της Ιαπωνίας στα 5,88 τρισ. δολάρια

Σε επίπεδο - ρεκόρ η προσφορά χρήματος στην οικονομία της Ιαπωνίας στα 5,88 τρισ. δολάρια
BoJ: Σε επίπεδο - ρεκόρ η ρευστότητα στην Ιαπωνία
Σε επίπεδο - ρεκόρ διαμορφώνεται η προσφορά χρήματος στην οικονομία της Ιαπωνίας, για ένατο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο του 2020, όπως εμφάνισαν τα στοιχεία, καθώς η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να διοχετεύει ρευστό στην οικονομία για να μετριάσει το πλήγμα από την πανδημία.
Με την αναμενόμενη εκ νέου εφαρμογή των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού να πρόκειται να πλήξει την οικονομία, η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) είναι πιθανό να διατηρήσει τα μαζικά προγράμματα βοήθειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση, αναφέρουν αναλυτές.
Το ποσό των μετρητών που βρίσκεται σε κυκλοφορία και των καταθέσεων στη BoJ, αυξήθηκε 18,3% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους στο ποσό-ρεκόρ των 606.5 τρισ. γιεν (5,88 τρισ. δολάρια), στην μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί από τον Μάιο του 2017, αναφέρουν τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.
Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στην άνοδο των εξαγορών από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας, βραχυπρόθεσμων τίτλων, σε μια ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα εντείνει τη διοχέτευση ρευστού για να στηρίξει την οικονομία.
Επίσης, οι καταθέσεις των τραπεζών στην BoJ αυξήθηκαν 22% στο ποσό-ρεκόρ των 485,5 τρισ. Γιεν τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης