Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ινδοί θανατώνουν χιλιάδες ζώα φοβούμενοι τον νέο ιό...H5N8

Οι Ινδοί θανατώνουν χιλιάδες ζώα φοβούμενοι τον νέο ιό...H5N8
Ινδία: Οι αξιωματούχοι εντόπισαν για πρώτη φορά το στέλεχος H5N8 πριν από μια εβδομάδα - Σε ύψιστο συναγερμό η χώρα παραλληλα με την πανδημία του κορωνοϊού
Στη θανάτωση δεκάδων χιλιάδων πτηνών έχουν προχωρήσει οι αρχές της Ινδίας, καθώς άγριες χήνες, κοράκια και πάπιες σε ολόκληρη χώρα βρέθηκαν θετικές στη γρίπη τον πτηνών.
Οι αξιωματούχοι εντόπισαν για πρώτη φορά το στέλεχος H5N8 πρόσφατα, με την κυβέρνηση έχει θέσει τη χώρα σε ύψιστο συναγερμό, ζητώντας από τις πολιτείες «επείγοντα μέτρα» για τον περιορισμό εξάπλωσης της γρίπης.
Σύμφωνα με το BBC, ενώ τα περισσότερα στελέχη είναι χαμηλού κινδύνου για τον άνθρωπο, συνιστάται στους ανθρώπους να μην αγγίζουν νεκρά ή άρρωστα πουλιά.
Η προειδοποίηση έρχεται καθώς η Ινδία συνεχίζει να καταπολεμά την πανδημία του κορωνοϊού.
Ενώ οι αριθμοί κρουσμάτων μειώνονται, η χώρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού.
Έτσι, οι πολιτείες αντέδρασαν άμεσα στις οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών, ανακοινώνοντας τη σφαγή των πουλερικών καθώς και άλλα μέτρα.
Πολλά καταστήματα που πωλούν πουλερικά έχουν κλείσει και η πώληση αυγών έχει σταματήσει.

Κινδυνεύουν κι άλλα πτηνά

Στη νότια πολιτεία της Κεράλα, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν πεθάνει 12.000 πάπιες και έχουν ανακοινώσει σχέδια για τη θανάτωση περισσότερων από 36.000 πτηνών, σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους.
Στην κεντρική πολιτεία της Madhya Pradesh, εκατοντάδες κοράκια αναφέρθηκε πως εντοπίστηκαν νεκρά τις τελευταίες 10 ημέρες, ενώ υπήρξαν και θάνατοι περιστεριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης