Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Με εξαιρετικά αργά βήματα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού

Deutsche Bank: Με εξαιρετικά αργά βήματα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού
Παρότι έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό, κάνουμε μικρά βήματα κάθε φορά, αναφέρει η Deutsche Bank
Με εξαιρετικά αργά βήματα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού παγκοσμίως, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική επενδυτική τράπεζα Deutsche Bank.
Αν το 2020 ήταν έτος Covid-19, το 2021 θα είναι η χρονιά των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.
Και ως τέτοιο, το αν θα είναι ευτυχές θα εξαρτηθεί από την επίτευξη -ή όχι- της ανοσίας της αγέλης, όπως γράφει και ο αναλυτής της Deutsche Bank, Jim Reid.
Παρά τα μεγάλα προβλήματα σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, οι οποίοι εξαρτώνται τόσο από τις εφοδιαστικές αλυσίδες όσο και από τα επίπεδα παραγωγής των εμβολίων, η Deutsche Bank και ο Jim Reid διατηρούν την αισιοδοξία τους.
«Λογικά, πολλές χώρες θα μπορέσουν να διαχειριστούν με επιτυχία τους εμβολιασμούς.
Ο εμβολιασμός στους άνω των 65 ετών θα είναι επιτυχής».
Ορισμένες χώρες θα πρέπει διαθέτουν ήδη το πλαίσιο και τις υποδομές.
Φυσικά, η διάθεση του εμβολίου των Oxford/AZN είναι πιο εύκολη, αφού αυτό μπορεί να αποθηκευτεί ακόμα και σε ένα απλό ψυγείο.
Στο πρώτο διάγραμμα, λοιπόν, της Deutsche Bank για το 2021, ο Reid δείχνει το ποσοστό των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών σε πολλές χώρες που εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης το 2020.
Η Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ είναι στην κορυφή της λίστας, με τις χώρες της ΕΕ να υστερούν λίγο.

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ 5 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson εκτίμησε πως το νέο lockdown θα μπορούσε να αρθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς περίπου 14 εκατομμύρια πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα εμβολιαστούν.
Ενώ με την πρώτη ματιά αυτό ακούγεται πολύ φιλόδοξο και στην πραγματικότητα μάλλον είναι, ο Reid παρατηρεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χορήγησε περίπου 15 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης την περίοδο 2019/20 (αν και για μερικούς μήνες).
Ωστόσο, δεδομένης της επείγουσας κατάστασης σε σχέση με την εποχή της γρίπης, ο αναλυτής της Deutsche Bank λέει ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την επίτευξη του στόχου».
Ως σημείο αναφοράς, ο Reid σημειώνει ότι «οι ΗΠΑ εμβολίασαν πάνω από 160 εκατομμύρια άτομα όλων των ηλικιών κατά της γρίπης την περίοδο 2019/20».
Το συμπέρασμα;
Παρότι έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό, κάνουμε μικρά βήματα κάθε φορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης