Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας θα ανακάμψουν το β’ εξάμηνο του 2021

ΔΝΤ: Οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας θα ανακάμψουν το β’  εξάμηνο του 2021
Οι προοπτικές της ανάκαμψης θολώνουν από την καθυστέρηση των εμβολιασμών σε πολλά μέρη του κόσμου σύμφωνα με την επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Gita Gopinath
Τα πακέτα μέτρων τόνωσης της οικονομίας που αποφασίστηκαν στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία στα τέλη του περασμένου έτους θα τροφοδοτήσουν στην ανάκαμψη των οικονομιών τους το δεύτερο εξάμηνο του 2021, δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Gita Gopinath την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.
Η Gopinath επισήμανε ότι η ανάκαμψη των οικονομιών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ενδέχεται να οδηγήσει σε θετική αναθεώρηση των οικονομικών προβλέψεων για ορισμένα μέρη του κόσμου.
Ωστόσο, είπε ότι η ανάκαμψη σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες φαίνεται καθυστερήσει έως το 2022 λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας εμβολίων και των καθυστερήσεων στους μαζικούς εμβολιασμούς.

Αισιοδοξία

Επανέλαβε προηγούμενες παρατηρήσεις ότι η παγκόσμια οικονομία ξεκινά το 2021 σε ισχυρότερη θέση από ό, τι αναμενόταν πέρυσι, λόγω της ισχυρότερης της προβλεπόμενης επίδοσης στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2020.
Ωστόσο, η Gopinath πρόσθεσε ότι οι προοπτικές κατέστησαν θολές από τις καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων και τους μαζικούς εμβολιασμούς.
Ο συνδυασμός ενός ισχυρότερου σημείου εκκίνησης και ενός νέου πακέτου μέτρων τόνωσης «θα ισχυροποιήσει τη δυναμική της ανάπτυξης στο δεύτερο ημίχρονο», δήλωσε η Gopinath.
«Καθώς υπάρχει θετική αναθεώρηση των προβλέψεων του 2020, αναμένεται να υπάρχει αναβάθμιση των προβλέψεων για ορισμένες περιοχές του πλανήτη», κατέληξε.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης