Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο

Κορωνοϊός: Ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο
Περίπου 7.500 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα (7.1.2021) σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 2.447 στο Τόκιο, με τους δύο αυτούς αριθμούς να αποτελούν νέο ρεκόρ για την Ιαπωνία
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ξανά μαπίνει εκ νέου το Τόκιο και τρεις γειτονικές περιοχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κήρυξε σήμερα (7.1.2021) εκ νέου αλλά το περιορισμένο εύρος του μέτρου αυτού, παρά τα ρεκόρ των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα.
Σχεδόν έξι μήνες πριν από την προβλεπόμενη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι (2020) λόγω της πανδημίας, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να «παγώσει» ξανά τον ιαπωνικό πληθυσμό, ο οποίος τασσόταν ήδη στην πλειονότητά του υπέρ μιας νέας αναβολής ή της ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Κηρύσσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» διότι «υπάρχουν φόβοι ότι η ταχεία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού σε όλη τη χώρα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές των κατοίκων και στην οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνεδρίαση που είχε με επιτροπή ειδικών.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά προς το παρόν την πρωτεύουσα και τρεις γειτονικές της περιοχές και θα ισχύσει από αύριο Παρασκευή και για έναν μήνα.
Η ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, όπου ζουν σχεδόν 37 εκατομμύρια κάτοικοι, ήτοι το 30% του ιαπωνικού πληθυσμού, συγκεντρώνει την πλειονότητα των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά σε εθνικό επίπεδο.
Περίπου 7.500 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα (7.1.2021) σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 2.447 στο Τόκιο, με τους δύο αυτούς αριθμούς να αποτελούν νέο ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης