Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

«Καθρέφτης στο Χρόνο» για το οδικό δίκτυο της Αττικής στο Cosmote History HD

«Καθρέφτης στο Χρόνο» για το οδικό δίκτυο της Αττικής στο Cosmote History HD
Νέα επεισόδια και για τις σειρές «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα», «Η γέννηση ενός έθνους-κράτους και «Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα»
Αναδρομές σε διαφορετικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, με έμφαση στις συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων, στη σύνδεσή τους με το σήμερα και στη σκληρή περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD. Μεταξύ των τίτλων που ξεχωρίζουν είναι οι σειρές «Καθρέφτης στο Χρόνο», «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα», «Η γέννηση ενός έθνους-κράτους» και «Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα».

Καθρέφτης στο Χρόνο

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Καθρέφτης στο Χρόνο», μια παραγωγή της COSMOTE TV αφιερωμένη στην ιστορική εξέλιξη μεγάλων τεχνικών έργων της Ελλάδας, επιστρέφει το Σάββατο 9/1 στις 21.00, με ένα επεισόδιο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του οδικού δικτύου της Αττικής.
Με αφηγηματικό άξονα την πόλη των Αθηνών, ξεδιπλώνεται η ιστορική πορεία κατασκευής δρόμων από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως την σύγχρονη εποχή. Κατά τη διάρκεια της αναδρομής, αναδύεται η τεράστια σημασία των δρόμων της αρχαίας πόλης και η εξέλιξή τους μετά τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους. Στο επίκεντρο βρίσκεται η περίοδος από το 1920 και μετά, όταν η έλευση του ιδιωτικού αυτοκινήτου άλλαξε την καθημερινότητα των ανθρώπων, σηματοδοτώντας ωστόσο την απομάκρυνση του οδικού δικτύου από την αρχαία χάραξη. Η έρευνα τεκμηριώνεται με την αξιοποίηση αρχειακού και μουσειακού υλικού, συνεντεύξεις ειδικών, αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, ιστορικών και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την εποχή ανάπτυξης του οδικού δικτύου.

Η γέννηση ενός έθνους-κράτους

Η μελέτη της αναγέννησης του ελληνικού έθνους συνεχίζεται με ένα επεισόδιο για τη διοίκηση και την οικονομία κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μέσα από τo νέο docudrama «Η γέννηση ενός έθνους-κράτους», σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σκληρή φορολογία που επέβαλαν οι Οθωμανοί στους μη μουσουλμάνους υπηκόους τους, με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων, δυσκόλεψε ιδιαίτερα τη ζωή των Ελλήνων. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Πέμπτη 7/1 στις 22.00.
Η σειρά «Η γέννηση ενός έθνους-κράτους» προβάλλεται στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος του COSMOTE HISTORY HD για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 10 πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές με θέμα τους ήρωες και τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου.

Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα

Η συμπαραγωγή της COSMOTE TV «Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα» με στόχο την αναζήτηση της διαχρονικότητας, της οικουμενικότητάς και την επίδραση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στο σήμερα, επιστρέφει με ακόμα ένα επεισόδιο την Κυριακή 10/1 στις 21.00. Θέμα του επεισοδίου η σημασία που είχε η μουσική στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς και ο τρόπος που μπορεί να ηχούσαν οι μελωδίες της.

Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα

Ακόμα ένα στάδιο της έρευνας γύρω από την καθημερινή ζωή των Αρχαίων Ελλήνων και τη σύνδεσή της με τον σύγχρονο πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις αποκαλύπτεται την Τρίτη 12/1 στις 22.00, μέσα από το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα», με θέμα την ποίηση και τις γιορτές. Οι γιορτές αποτελούσαν τις «διακοπές» των πολιτών, και περιελάμβαναν χορό, μουσική, θυσίες, προσευχές και πομπές, ενώ κατά τη διάρκειά τους οι μεγαλύτεροι ποιητές της αρχαιότητας συνέθεταν τα έργα τους. Επιπλέον, μέσα από το επεισόδιο εντοπίζονται βασικά στοιχεία των αρχαίων γιορτών, που διατρέχουν αναλλοίωτα τους αιώνες μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης