Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim (Β.Κορέα): Απαγορεύει εκφράσεις τύπου «τα λέμε» σε παιδιά, εφήβους - Οι «παραβάτες» θα στέλνονται σε... γκουλάγκ

Kim (Β.Κορέα): Απαγορεύει εκφράσεις τύπου «τα λέμε» σε παιδιά, εφήβους - Οι «παραβάτες» θα στέλνονται σε... γκουλάγκ
Για τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα η έκφραση «τα λέμε» είναι αργκό και απαγορεύεται ρητά
Στην Βόρεια Κορέα το καθεστώς του Kim Jong Un είναι... αλλεργικό στις αντιδράσεις και προκειμένου να αποφευχθούν οι... αλλεργίες του Kim οι πολίτες προειδοποιούνται να φρόνιμοι και πειθήνιοι στις απαγορεύσεις, γιατί κάθε ανυπάκουος καταλήγει στα γκουλάγκ τα περίφημα στρατόπεδα συγκέντρωσης προς γνώση και συμμόρφωση.
Στη λίστα των υποψηφίων για αποστολή συνετισμού μπήκαν πρόσφατα και τα παιδιά.
Σε ένα από τα σπάνια πλέον μηνύματά του, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Kim διεμήνυσε προς το  λαό που τον υποφέρει, πως η παραβίαση από τα παιδιά των κανόνων που ισχύουν για τους ενήλικες, δηλαδή από την καραντίνα ως τον τρόπο που μιλάνε, θα επιφέρει και για αυτά την αποστολή τους σε στρατόπεδα.

Απαγορεύεται διά ροπάλου η... «αργκό» του «τα λέμε»

Απαγορεύει λοιπόν, τη χρήση της αργκό της παράφρασης λέξεων και κωδικοποίησης σε κάθε τηλεφωνική, μηνυματική επικοινωνία.
Ο ηγέτης της Madcap Kim Jong-un φοβάται ότι οι έφηβοι χρησιμοποιούν λέξεις δημοφιλείς στη δημοκρατική Νότια Κορέα  και έδωσε
ως παράδειγμα δύο φράσεις την «chal-ka» που σημαίνει «τα λέμε» και την αγγλική συντομογραφία για το ευχαριστώ «ty».
Μάλιστα, χαρακτήρισε εκφράσεις τέτοιες ως «διεστραμμένη γλώσσα» και εξουσιοδότησε τις αρχές με το δικαίωμα να ελέγχουν τα τηλέφωνα των πολιτών.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούν να ελέγχουν τα μηνύματα κειμένου για τυχόν φήμες ή παράπονα σχετικά με δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα ή οι ίδιοι λόγω της πανδημίας Covid-19.
Επίσης απαγορεύεται στους πολίτες να παρακολουθούν κανάλια τηλεοπτικά προγράμματα σε κανάλια της Νότιας Κορέας.
Μετά φόβου και μέσω τηλεφώνου, ένας Κορεάτης είπε σε Ιάπωνες δημοσιογράφους ότι για όποιον υπάρξει και υποψία ακόμη, ότι παραβιάζει τους κανόνες «ότι παρακολουθεί τηλεόραση της Νότιας Κορέας έχει φύγει για ανάκριση και σωφρονισμό».
Πρόσθεσε δε πως, οι μαθητές και οι νέοι είναι έξυπνοι, οπότε είναι πολύ προσεκτικοί και διαγράφουν τα μηνύματα κειμένου τους το συντομότερο δυνατό με το τέλος της επικοινωνίας τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης