Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ: Ο Trump εξετάζει το ενδεχόμενο να απονείμει προεδρική χάρη στον εαυτό του

ΝΥΤ: Ο Trump εξετάζει το ενδεχόμενο να απονείμει προεδρική χάρη στον εαυτό του
Σε περίπτωση που ο Donald Trump απονείμει χάρη στον ίδιο, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που το έχει πράξει αυτό στην ιστορία των ΗΠΑ
To ενδεχόμενο να απονείμει προεδρική χάρη στον εαυτό του προτού αποχωρήσει από το αξίωμά του στις 20 Ιανουαρίου 2021 εξετάζει ο Donald Trump, σύμφωνα με τους New York Times την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.
H εφημερίδα επικαλείται συνεργάτες του, οι οποίοι και επισημαίνουν ότι το θέμα αυτό τον απασχολεί από την ημέρα της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών την 3η Νοεμβρίου 2021.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Trump είπε στους συμβούλους του ότι σκέφτεται να απονείμει προεδρική χάρη στον εαυτό του και, σε άλλες περιπτώσεις, ρώτησε αν πρέπει και ποιο θα είναι το νομικό και πολιτικό αποτέλεσμα αυτής της απόφασής του.

Τα ενδεχόμενα

«Δεν ήταν σαφές εάν είχε συζητήσει το θέμα από τότε που υποκίνησε τους υποστηρικτές του την Τετάρτη (7/1) να διαδηλώσουν στο Καπιτώλιο, όταν κάποιοι εξ αυτών εισέβαλαν στο κτίριο», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σημειώνει επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επιδείξει ενδιαφέρον για το θέμα αυτό, ενώ εδώ και καιρό υποστηρίζει πως «έχει τη δύναμη να συγχωρέσει τον εαυτό του».
Προσθέτει δε ότι το να συζητά τις απόψεις τους με τους συνεργάτες του για ένα ζήτημα είναι ένδειξη συνήθως πως ετοιμάζεται να υλοποιήσει την απόφασή του.


Πρωτοφανές

«Έχει πειστεί ότι οι εχθροί του θα χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία επιβολής του νόμου για να τον στοχεύσουν μετά την αποχώρησή του», συμπληρώνει.
Να σημειωθεί ότι στην ιστορία των ΗΠΑ κανένας πρόεδρος δεν έχει απονείμει προεδρική χάρη στον εαυτό του οπότε δεν είναι σαφές εάν η ενέργεια αυτή θα αντέξει τις νομικές προκλήσεις, ενώ επικαλούμενο ειδικούς το δημοσίευμα τονίζει πως «θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο».
Να σημειωθεί ότι ο Trump έχει ήδη απονείμει προεδρική χάρη σε ορισμένους από τους πρώην συμβούλους του, συμπεριλαμβανομένων των Michael Flynn και Paul Manafort, την τελευταία εβδομάδα της προεδρίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης