Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ρεκόρ για το bitcoin, παρά τις προειδοποιήσεις για «φούσκα» - Πάνω από τα 41.000 δολ.

tags :
Νέο ρεκόρ για το bitcoin, παρά τις προειδοποιήσεις για «φούσκα» - Πάνω από τα 41.000 δολ.
Το bitcoin έχει εκτοξευθεί κατά 900% από τον Μάρτιο του 2019
Δεν έχει τέλος το εκρηκτικό ράλι του bitcoin, το οποίο ενισχύεται σήμερα σε νέα ιστορικά υψηλά, πάνω από τα 41.000 δολ.
Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το οποίο έσπασε χθες το φράγμα των 40.000 δολ. ενισχύθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, με άνοδο 7,8% στα 41.038 δολ.
Το bitcoin έχει εκτοξευθεί κατά 900% από τον Μάρτιο του 2019.
Τις πρώτες ημέρες του 2021 η άνοδος έφτασε ήδη το 30%.
Το bticoin συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του, παρά τις προειδοποιήσεις των αναλυτών για «φούσκα».
Υπογραμμίζοντας τη «βίαιη» πληθωριστική τάση που οδήγησε σε εκτόξευση των τιμών του bitcoin τους τελευταίους δύο μήνες, η BofA αναφέρει ότι το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη, θυμίζει τις «φούσκες» της dotcom στα τέλη της δεκαετίας του 1990, της Κίνας στη δεκαετία του 2000 και του χρυσού στη δεκαετία του 1970.
Το bitcoin ξεπέρασε τα 40.000 δολ. την Πέμπτη, διπλασιάζοντας την αξία του σε λιγότερο από ένα μήνα.
Έφτασε τα 30.000 δολ. για πρώτη φορά στις 2 Ιανουαρίου, αφού ξεπέρασε τα 20.000 δολ. στις 16 Δεκεμβρίου.
Για μεγάλη διόρθωση στο bitcoin και μάλιστα σύντομα, κάνει λόγο και η Western Union.
 
Image

Εν τω μεταξύ, η αξία ολόκληρης της αγοράς κρυπτογράφησης, η οποία αποτελείται από bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το ether και το tether, ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά νωρίς στις 7 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Coinmarketcap.
Η ανάκαμψη του Bitcoin έχει αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως οι περισσότερες αγορές από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.
Για παράδειγμα, επενδυτές υψηλού προφίλ, όπως ο Paul Tudor Jones, αγόρασαν bitcoin.


Η επίδραση στον πληθωρισμό

Η ιδέα του bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο υλοποιούν προγράμματα μεγάλης κλίμακας δημοσιονομικών κινήτρων.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση του πληθωρισμού.
"Αυτή η πιο πρόσφατη περίοδος των ταύρων τον Ιανουάριο είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει την προσοχή των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων για να διαφοροποιήσουν ακόμη περισσότερο τα χαρτοφυλάκια τους στην κρυπτογράφηση καθώς θέλουν να βρουν εναλλακτικές επενδύσεις", ανέφερε η Babel Finance.
«Ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών λιανικής προσχώρησαν επίσης πρόσφατα στο ράλι, καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν ευκαιρίες να έχουν εύκολο και γρήγορο κέρδος», πρόσθεσε.
Ωστόσο, ορισμένοι επικριτές του bitcoin - όπως ο David Rosenberg, της Rosenberg Research - χαρακτήρισαν το bitcoin ως φούσκα.
«Η παραβολική κίνηση στο bitcoin σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα έλεγα για οποιαδήποτε ασφάλεια, είναι εξαιρετικά ανώμαλη», δήλωσε ο Rosenberg στο CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης