Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Οριακή πτώση στο 8,3% της ανεργίας στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο

Eurostat: Οριακή πτώση στο 8,3% της ανεργίας στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο
Σήμα κινδύνου για την ανεργία στους νέους – Υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Ισπανία με 16,4%
Οριακή πτώση κατέγραψε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, η Eurostat.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν η ανεργία διαμορφώθηκε στο 8,3%, από 8,4% τον Οκτώβριο, έναντι προβλέψεων των οικονομολόγων του Reuters για οριακή άνοδο στο 8,5%.
Καταγράφεται ότι το Νοέμβριο σταμάτησε ένα σερί ανόδου διάρκειας έξι μηνών, διάστημα κατά το οποίο το ποσοστό της ανεργίας κατέγραφε άνοδο, με αποτέλεσμα από 7,3% τον Απρίλιο να «σκαρφαλώσει» στο 8,4% τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τη Eurostat, ο αριθμός των ανέργων στις χώρες της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 172.000, με το σύνολό τους να ανέρχεται στους 13,6 εκατομμύρια.
Αντιθέτως σε σχέση με το Νοέμβριο του 2019 ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,425 εκατ.
Image
Νεανική ανεργία

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για την ανεργία στους νέους προκαλούν ανησυχία με το ποσοστό ανεργίας στο 18,4% στα άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών, από 18% τον Οκτώβριο.
Ανά περίπτωση η Ισπανία είναι η χώρα ανάμεσα στα 19 κράτη της Ευρωζώνης με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, στο 16,4%, την ίδια ώρα που το χαμηλότερο ποσοστό της τάξεως του 4% καταγράφηκε σε Ολλανδία και Μάλτα.
Σε επίπεδο Ε.Ε. η ανεργία τον Νοέμβριο υποχώρησε επίσης οριακά στο 7,5% από 7,6% τον Οκτώβριο, με το ποσοστό στους νέους να καταγράφει άνοδο στο 17,7% το Νοέμβριο, από 17,5% τον προηγούμενο μήνα.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης