Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος (Διευθυντής ΜΕΘ): Κρίσιμος ο Ιανουάριος για την πανδημία - Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας

Καπραβέλος (Διευθυντής ΜΕΘ): Κρίσιμος ο Ιανουάριος για την πανδημία - Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας
«Έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» δήλωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος
Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις που έκαναν οι επιστήμονες τον Οκτώβριο 2020, ειδικά για το ιϊκό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, και γι’ αυτό φτάσαμε στην έξαρση των θυμάτων το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.
Αν παίρναμε μέτρα τον Οκτώβριο η ορμή της πανδημίας θα ήταν υπό έλεγχο, πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος και επισήμανε ότι μερικές από τις αιτίες που κατέστησαν ανεξέλεγκτη την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ήταν η λειτουργία του Πανεπιστημίου, η αγορά, η διατήρηση των συνόρων ανοιχτών αλλά και η απουσία τεστ ανίχνευσης.
Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι ο κύκλος του ιού θα κλείσει τον Μάρτιο 2021 και μέχρι τότε πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα με κλείσιμο της αγοράς και των σχολείων.

«Έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»

Μόλις χθες (8/1), ο κ. Καπραβέλος, σε συνέντευξή σου σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, γνωσγτοποίησε την εκτίμησή του ότι «έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης (7/1) στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος. Σημείωσε δε ότι η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι ότι το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο από τα περιστατικά κορονοϊού.
«Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος.
Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας…
Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.
Εξήγησε επίσης ότι η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι ότι το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ.
«Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης