Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (Γερμανία): Χρειαζόμαστε «Σχέδιο Μάρσαλ» για τη Δημοκρατία

Maas (Γερμανία): Χρειαζόμαστε «Σχέδιο Μάρσαλ» για τη Δημοκρατία
Στενή η συνεργασία Γερμανίας – ΗΠΑ στην κυβέρνηση Biden
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas προτείνει στενή συνεργασία στη μάχη για τη δημοκρατία, μετά την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.
«Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στους εχθρούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αυτό ισχύει τόσο για τη Γερμανία και την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Maas στο Γερμανικό Πρακτορείο.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε στενά με τις ΗΠΑ πάνω σ' ένα κοινό Σχέδιο Μάρσαλ για τη δημοκρατία», πρόσθεσε.
Το «Σχέδιο Μάρσαλ» ήταν ένα αμερικανικό πρόγραμμα που βοήθησε τις χώρες της Ευρώπης να ανοικοδομήσουν τις οικονομίες τους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία ωφελήθηκε ιδιαίτερα απ' αυτό.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο έδειξε ότι η Δημοκρατία πρέπει θα προστατευτεί

Η εικόνα που παρουσίασαν οι ΗΠΑ τις προηγούμενες ημέρες έχει προβληματίσει τους παγκόσμιους ηγέτες που έσπευσαν να καταδικάσουν τη στάση Τrump όταν εκατοντάδες οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, ένα σύμβολο της αμερικανικής δημοκρατίας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel και ο Heiko Maas, ήταν μεταξύ αυτών που θεώρησαν υπέθυνο τον Trump για την κλιμάκωση.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden, η ορκωμοσία του οποίου θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου επίθεση στη δημοκρατία.
Ο Maas δήλωσε πως ο Biden μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Γερμανίας και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη χωρίς δημοκρατία στις ΗΠΑ.
«Το να κατανοήσουμε τις κοινωνικές διαιρέσεις των χωρών μας στις ρίζες τους - αυτός είναι ένα από τους μεγαλύτερους μελλοντικούς στόχους για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους», τόνισε ο γερμανός ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης