Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βiden (ΗΠΑ): Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα τόνωσης

Βiden (ΗΠΑ): Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα τόνωσης

Στα τα μέτρα που θα προταθούν περιλαμβάνεται η στήριξη της απασχόλησης σε τομείς που επλήγησαν από την πανδημία και οι επιταγές των 2.000 δολ.

Οι Αμερικανοί χρειάζονται περισσότερες ενισχύσεις για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συμέπειες από την πανδημία δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021.
Ταυτόχρονα επισήμανε και ότι θα δημοσιοποιήσει ένα ένα πακέτο μέτρων το οποίο θα αφορά τις ενισχύσεις και το ύψος του θα φτάνει το «τρισεκατομμύριο» δολάρια την επόμενη εβδομάδα.

Απασχόληση

Ο Biden, καθώς παρουσίασε το οικονομικό του επιτελεί, επισήμανε την Παρασκευή ότι τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχασε θέσεις εργασίας για πρώτη φορά σε διάστημα οκτώ μηνών τον Δεκέμβριο ως αποτέλεσμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας που έπληξε τον κλαδο της φιλοξενίας (τα εστιατόρια, τα bar κ.ά).
Επισήμανε ότι το πακέτο μέτρων που θα εισηγηθεί περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας στις πολιτείες και της περιφέρειες, που έχουν πληγεί σφοδρά από την πανδημία, καθώς και θα διευρύνει τις ενισχύσεις σε όσους έχουν τεθεί εκτός εργασίας και σε όσους καταβάλλουν ενοίκιο.

Αμοιβές

Ο  Biden προτείνει επίσης την αύξηση του ελάχιστοτυ ωρομισθίου στα 15 δολ., και την άμεση καταβολή ενοσχύσεων σε ρευστό με την αποστολή των επιταγών των 2000 δολ.
Οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν αυτά τα μέτρα στο πακέτο μέτρων τόνωσης των 900 δισ. δολ. που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, οι Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν για την αποστολή επιταγών 600 δολ.
«Χρειαζόμαστε περισσότερες άμεσες ενισχύσεις προς τις οικογένειες, τις μικρές επιχειρήσεις, και να ολοκληρωθεί η νομοθέτηση των άμεσων ενισχύσεων σε ρευστότητα των 2.000 δολ. καθώς τα 600 δολ. απλώς δεν φτάνουν» δήλωσε.
Ο Biden ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο με τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.

Δημοσιονομικό έλλειμμα

Το αρχικό σχέδιο του Biden αφορούσε την έγκριση ενός πακέτου μέτρων τόνωσης λίγο κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, αλλά όπως υπογράμμισε την Παρασκευή (8/1) «η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων επιβεβαιώνει ότι σε συνθήκες κρίσης όπως η σημερινή, ειδικά σε περιβάλλον ιδιαίτερα χαμηλών επιτοκίων, η ανάληψη άμεσης δράσης - ακόμη και με τίμημα την διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος - πρόκειται να βοηθήσει την οικονομία».
Και συμπλήρωσε ότι πρέπει να αποφευχθεί «αποφύγουν ένα ευρύτερο οικονομικό κόστος της αύξησης της μακροχρόνιας ανεργίας, της ακραίας φτώχειας, των αστέγων και των χρεοκοπιών των επιχειρήσεων».

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης