Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στην Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους με τους 62 επιβαίνοντες

Τραγωδία στην Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους με τους 62 επιβαίνοντες

Γράφεται ο επίλογος της αεροπορικής τραγωδίας στην Ινδονησία με 62 επιβαίνοντες

Σχετικά Άρθρα

Το Ναυτικό της Ινδονησίας εντόπισε τις συντεταγμένες του αεροσκάφους της Sriwijaya που αγνοείται το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Τζακάρτα και τα πλοία έχουν ήδη σταλεί στην περιοχή, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Ναυτικού της χώρας.
«Οι συντεταγμένες έχουν βρεθεί και έχουν δοθεί σε όλα τα πλοία που βρίσκονται ήδη στη θαλάσσια περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Διάσωση

Λίγο νωρίτερα, οι τοπικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι υπηρεσίες διάσωσης της Ινδονησίας στέλνουν πλοία στην περιοχή όπου φέρεται ότι συνετρίβη το Boeing 737-500 της εταιρείας Sriwijaya, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
«Αναπτύσσουμε τις ομάδες μας και πλοία στην πιθανολογούμενη περιοχή» είπε στους δημοσιογράφους, στέλεχος των υπηρεσιών διάσωσης.
indo2.jpg
indo.jpg

Επιβαίνοντες

Το αεροπλάνο φέρεται ότι κατέπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, στην αποκαλούμενη περιοχή «των χιλίων νησιών».
Ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Budi Karya, σε συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε, είπε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 62 άτομα, εκ των οποίων οι 50 ήταν επιβάτες και οι υπόλοιποι 12 πλήρωμα.
Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 παιδιά.
Τραγωδία στην Ινδονησία - Χάθηκε από τα ραντάρ αεροπλάνο της Sriwijaya Air με 50 επιβάτες - Εντοπίστηκαν συντρίμμια
Reuters Graphic
Νωρίτερα, άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι επιβάτες ήταν 56 και το πλήρωμα εξαμελές.
Το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν 50 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών και ενός μωρού.

Σε καλή κατάσταση το αεροσκάφος

Το αεροσκάφος ήταν σε καλή κατάσταση, υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η πτήση καθυστέρησε για 30 λεπτά, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην περιοχή της ινδονησιακής πρωτεύουσας.
Οι αρχές της Ινδονησίας καθόρισαν τις συντεταγμένες του αεροσκάφους και σκάφη έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή όπου κατέπεσε.
indo1.jpg

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Σε θρίλερ εξελισσεται πτήση της εταιρείας Sriwijaya Air.
Ειδικότερα, οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, σήμερα 9 Ιανουαρίου 2021.
Πρόκειται για την πτήση SJ182, ενώ στο αεροσκάφος επέβαιναν 50 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών και ενός μωρού.Μέσα ενημέρωσης στην Ινδονησία μεταδίδουν πως εντοπίστηκαν συντρίμμια στη θαλάσσια περιοχή πάνω από την «εξαφανίστηκε».

Από την πλευρά της, η εταιρεία Sriwijaya ανέφερε ότι συλλέγει πληροφορίες για την πτήση αυτή προτού να προβεί σε κάποια ανακοίνωση.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος με το οποίο χάθηκε η επαφή είναι ένα Boeing B737-500, ηλικίας 27 ετών, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού.
Η αξιόπιστη υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».
Εικόνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης