Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frontex: Mειώθηκε κατά 13% το 2020 η παράτυπη μετανάστευση στην ΕΕ - Πτώση 76% προς την Ελλάδα

Frontex: Mειώθηκε κατά 13% το 2020 η παράτυπη μετανάστευση στην ΕΕ - Πτώση 76% προς την Ελλάδα
H μεταναστευτική οδός της Ανατολικής Μεσογείου προς της Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στον αριθμό αφίξεων

Μειώθηκε κατά 13% το 2020 o αριθμός των ανθρώπων που εντοπίστηκαν να διασχίζουν παράνομα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φτάνοντας περίπου τους 124.000 ανθρώπους, στον χαμηλότερο αριθμό από το 2013.
H πτώση αυτή, κατά κύριο λόγο οφείλεται στους περιορισμούς κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που έχουν επιβληθεί από διάφορες χώρες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Frontex.
Οι Σύροι παραμένουν η πιο συχνά αναφερόμενη υπηκοότητα όσων επιχείρησαν να διασχίσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και ακολουθούν Μαροκινοί, Τυνήσιοι και Αλγερινοί.

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη πτώση αφίξεων

Αν και παρατηρήθηκε άνοδο στις αρχές του περασμένου έτους, τελικά η μεταναστευτική οδός της Ανατολικής Μεσογείου προς της Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στον αριθμό αφίξεων, πάνω από 3/4 (-76%), σε περίπου 20.000 ανθρώπους.
Κατά 28%, σε περίπου 17.000 ανθρώπους, μειώθηκε ο αριθμός των παράνομων διασυνοριακών διαβάσεων στην περιοχή της Δυτικής Μεσογείου,.

Ρεκόρ αφίξεων στα Κανάρια Νησιά

Ρεκόρ αφίξεων μεταναστών στα Κανάρια Νησιά σημειώθηκε το 2020, κυρίως λόγω μιας σημαντικής αύξησης τους τελευταίους τέσσερις μήνες του περασμένου έτους.
Πάνω από 22.600 παράνομες διασχίσεις συνόρων εντοπίστηκαν συνολικά στη μεταναστευτική οδό της Δυτικής Αφρικής, οκτώ φορές ο αριθμός από το 2019.
Μάλιστα, αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός από το 2009 οπότε και η Frontex άρχισε να συλλέγει δεδομένα.
Επίσης, η πλειοψηφία των μεταναστών χρησιμοποίησε τη διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου.
Παρά την αισθητή αύξηση των αναχωρήσεων από την Τυνησία, λίγο περισσότεροι παράτυποι μετανάστες σε αυτή τη διαδρομή είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη.
Στην οδό των Δυτικών Βαλκανίων ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών αυξήθηκε σε περίπου 27.000 ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης