Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης παρακάμπτει την ΕΕ και ζητά εμβόλια από το Ισραήλ

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης παρακάμπτει την ΕΕ και ζητά εμβόλια από το Ισραήλ
Ο κ. Αναστασιάδης απαντά αρνητικά στο αν θα υπάρξει πρόβλημα με την ΕΕ για την αγορά εμβολίων εκτός του μηχανισμού της
Σχετικά Άρθρα

Τη συμβολή του Ισραήλ ζήτησε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης για την προμήθεια εμβολίων κατά του κορωνοΐού στο νησί.
Ο Κύπριος πρόεδρος απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο Netanyahu υπογραμμίζοντας σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε πως «έχω έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο του Ισραήλ και τον παρακάλεσα να εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας μίας ποσότητας για την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα ερευνήσει τι δυνατότητες υπάρχουν από πλευράς του κράτους του Ισραήλ και εντός των ημερών θα έχουμε την απάντηση».

Καθυστερούν τα εμβόλια στην Κύπρο

Σε ερώτηση αν κάτι τέτοιο μπορεί να έχει την έγκριση της ΕΕ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απαντά: «Δεν είναι θέμα της ΕΕ. Η ουσία είναι τα οποιαδήποτε «εμβόλια να είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ».
Τέλος, στο ερώτημα αν υπάρχει κοινή γραμμή της ΕΕ για τους εμβολιασμούς και αν αυτό συνιστά διάσπασή της, ο κ. Αναστασιάδης απαντά αρνητικά: «Οχι. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας ενόψει και της καθυστέρησης στην παραγωγή των εμβολίων να επισπεύσει τον εμβολιασμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης