Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: «Νέο παράθυρο ελπίδας» ο Biden για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Κίνα: «Νέο παράθυρο ελπίδας» ο Biden για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Η κινεζική κυβέρνηση επενδύει πολλά στον νέο Αμερικανό πρόεδρο για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων

Το Πεκίνο στρέφει τις ελπίδες του για μία νέα σχέση με τις ΗΠΑ στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Joe Biden, όπως δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi,.
Μάλιστα χαρακτήρισε τον Biden ως ένα «νέο παράθυρο ελπίδας» για τις σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ.
O Wang επέκρινε την κυβέρνηση του Donald Trump, λέγοντας πως προσπάθησε να ξεκινήσει έναν νέο ψυχρό πόλεμο και αντιμετώπισε την Κίνα με επιθετικότητα, αναφερόμενος στον εμπορικό πόλεμο της περιόδου 2018-2019.Κατηγόρησε επίσης τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ ότι έχουν «σοβαρές παρανοήσεις» για την Κίνα και κάλεσε τιυς Αμερικανούς να «σεβαστούν» το κοινωνικό σύστημα της Κίνας.

«Επίλυση διαφορών»

Οι δύο χώρες θα μπορούσαν να επιλύσουν τις διαφορές τους «εφ 'όσον οι ΗΠΑ μπορούν να αντλήσουν διδάγματα από το παρελθόν και να συνεργαστούν με την Κίνα προς την ίδια κατεύθυνση, συνέχισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.
Η κυβέρνηση Trump έχει επικρίνει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) για μια σειρά θεμάτων, όπως αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, κατασκοπεία, κακόβουλη επιρροή στις ΗΠΑ, απειλές για την ασφάλεια από την κινεζική τεχνολογία και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιοχές όπως το Χονγκ Κονγκ.
Οι επικριτές του Biden εξέφρασαν ανησυχίες ότι μια διοίκηση υπό τον ίδιο θα ήταν ήπια απέναντι στην Κίνα και τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης κατέθεσαν ανοιχτά την προτίμησή τους για τον Biden.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης όπως οι Global Times υποστηρίζουν ότι μία αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Biden δεν θα διέγραφε κινεζικές εταιρείες από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπως έπραξε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης